Dječji vrtić FRAMICA

Dječji vrtić FRAMICA

Dječji vrtić FRAMICA u Busovači koji vodi HKO ''KRUH SV. ANTE'', je predškolska ustanova koja se bavi njegom, odgojem i obrazovanjem djece predškolske dobi od navršene prve godine života do polaska u školu. U produženom boravku radi se sa školskom djecom do 3. razreda. Vrtić je jedina ustanova te vrste na području Općine Busovača. Vrtić su, u iznjamljenom prostoru u vlasništvu Općine Busovača, osnovale časne sestre franjevke, neposredno nakon rata. Prije tri godine sestre franjevke, zbog nedostatka osoblja, su predale vrtić na upravljanje Humanitarno-karitativnoj organizaciji „Kruh sv. Ante“, Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Tijekom proteklih godina u devastirani prostor uloženo je puno novčanih sredstava, kako bi bio udoban za boravak djece. U prošloj godini izmijenjena je stolarija i nabavljena nova peć za grijanje, što je opet iziskivalo znatna novčana ulaganja. Također je nabavljeni sva potrebna oprema i potrebna pomagala za rad s djecom. Potpisan je višegodišnji ugovor/sporazum s Općinom Busovača za besplatno korištenje prostora.

Ovih dana mjeseca studenoga 2014. izvođač radova za ogradu ,, Metalos,, Kreševo je ugradio metalnu ogradu i vrata za ,,vanjski prostor,,.Sada je vanjski prostor-vrtića potpuno ograđen metlno-plastificiranom ogradom svijetlo sive boje i služi samo za korisnike-djecu koja borave u vrtiću. Naime, prijašnjih godina vrtić nije skoro ni imao svoje igralište jer su ga koristili prolaznici i ponajviše ostavljali smeće i razne otpatke.

Ovih se dana ujedno uređuju i sanitarije u prizemlju dječjeg vrtića. Budući da su prijašnje sanitarije dotrajale i bile neprilagođene dječjem uzrastu, sada će biti potpuno zamijenjene novim: pločice na zidovima, podne obloge, lavaboi, česme i svi sadržaji koji pripadaju sanitarnim čvorovima i dječjem uzrastu.

Želja nam je da se djeca Busovače što ljepše osjećaju u svojem vrtiću, a roditelji i dogojitelji da im što bolje pomognu u njihovom zdravom i uspješnom odrastanju i životu.

Ujedno zahvaljujemo svima koji su pomogli opremanje i uređenje vrtića i isto tako spremni pomoći daljnji rad dječjeg vrtića FRAMICA u Busovači.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.