Kultura mira – Živjeti slobodno

Manifestacija Kultura mira - Živjeti slobodno, održana je 16. lipnja kojom je obilježen Dan Kruha sv. Ante. Manifestaciju su organizirali i pripremili stipendisti-volonteri Fonda Kap dobrote i studenti iz Franjevačkog studentskog doma u Sarajevu, uz pomoć HKO „Kruh sv. Ante“ i partnerske organizacije Infohous. Posjetitelji su najprije imali mogućnost pogledati prigodan kulturno-umjetnički program, a potom na štandovima upoznati se sa alternativama za zdrav život bez ovisnosti.

Nazočne, kao domaćini, pozdravili su provincijal fra Lovro Gavran i gradonačelnik Alija Behmen. Ravnatelj fra Stipan Radić zahvalio se učesnicima i posjetiocima, podsjećajući na riječi sv. Ante Padovanskoga: „Neka prestanu riječi a progovore djela” i pozvao sve da ih oživotvorimo. Predstavnica studenata Belinda Kikić zahvalila se u ime studenata i ukratko objasnila nastanak i tijek manifestacije.

Uslijedilo je premijerno prikazivanje filma o HKO „Kruh sv. Ante“, te kulturno umjetnički program gdje su se publici predstavili Gudački kvartet „Amadeus“, Mala škola muzike, Dramski ansambl Kulturno-sportskog centra Prozor/Rama, Eva Pilić, KUD Naša baština Globarica, Limena glazba "Lašva" Nova Bila i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Dinara Livno.

Tom prigodom prikupljana su novčana sredstva (1.878,00 KM) za Anamari Šafradin, četverogodišnju djevojčicu iz Busovače koja boluje od teškog oblika leukemije.

Potporu održavanju ove manifestacije pružili su Federalno ministartsvo za raseljene osobe i izbjeglice, Općina Domaljevac-Šamac, UniCredit Bank, Štamparija Fojnica, Dayton, Sarajevski kiseljak, Posavska koka, Napredak, FTM, Palavra, Real commerce, BBI centar Sarajevo, Nevra i Parket centar, a mdeijski pokrovitelji bili su Radio postaja Stari Grad i Svjetlo riječi.

Piše: Ivona Piplica-Parać

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.