Iz kronike TZ Izvor

Protekli period za Zajednici je obilježen sa dosta postignuća i dešavanja. 22.02.2013.g. potpisan je Ugovor sa Češkim Veleposlanstvom, po kojem će Češka Republika financirati nabavku životinja za TZ. Tako da ćemo uskoro nabaviti kokoši nosilje, ćurke i krave. Poznato je da briga o životinjama, kao i vrijeme koje se provede sa njima pomaže razvijanju empatije, osjećaja odgovornosti te doprinosi općoj smirenosti, zbog toga se to naziva Pet terapija.

2. travnja su djelatnici TZ „Izvor“ održali radionicu pod nazivom „Sreća i sloboda“ sa mladima iz župe „Sv. Ana“, Lepenica. Dvosatno druženje je prošlo uz interaktivni rad tijekom kojeg smo analizirali što je potrebno da budemo sretno, te koja naša ponašanja mogu ugroziti slobodu koju smo dobili kao Božji poklon rođenjem. 14. ožujka je potpisan Memorandum o razumijevanju i suradnji sa Kliničkim centrom – Klinika za psihijatriju, Odjeljenje za bolesti ovisnosti u Banja Luci, kojim je regulirano da djelatnici TZ „Izvora“ svakog trećeg utorka u mjesecu na Odjeljenju klinike njihove pacijente motiviraju za nastavak liječenja u terapijskoj zajednici.

Ovom suradnjom, zajedničkim snagama želimo pomoći ovisnicima da se vrate ka zdravom i uspješnom životu. 14.03.2013.g. djelatnici TZ „Izvora“ su posjetili Jevrejsku općinu u Sarajevu te razgovarali sa gospodinom Elijem Tauberom o predstojećoj seder večeri i Pesahu. Pesah je jedan od najvećih jevrejskih blagdana kada se slavi oslobađanje od ropstva i bjegstvo iz Egipta. Gospodin Eli je rado pristao da dođe na Plehan i našim klijentima ispriča povijest Jevjreja u BiH, objasni što to oni i kako slave, te zajedno sa nama proslavi Lag baomer (Dan radosti) uz veliku vatru i roštiljadu.

Radujemo se dolasku gospodina Elija, zajedničkoj pjesmi i plesu. Proljeće u TZ znači više rada u vrtu i vć smo počeli s pripremama za sadnju raznog povrća. Klijenti su u proteklom periodu pravili uskrsne čestitke, a trenutno su u tijekupripreme za proslavu Uskrsu kao i za susret obitelji i klijenata, koji će biti održan u subotu 30. travnja. Svi klijenti i djelatnici TZ „Izvora“ čitateljima „Svjetla riječi“ žele sretna i blagoslovljen Uskrs te se preporučujemo Vašim molitvama.

(J. Kragulj, 24. ožujak 2013.)

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.