Obilježena prva godišnjica rada TZ „Izvor“

Djelatnici TZ „Izvor“ 28. ožujka  na koordinacionom sastanku analizirali su dosadašnji rad, te utvrdili prioritete za budućnost. U 11 sati je u župnoj crkvi Sv. Marka održana misa zahvale Bogu, dobročiniteljima, djelatnicima i klijentima na proviđenju, blagoslovu, vodstvu i pomoći tijekom prve godine rada.

Misu je predvodio naš duhovnik fra Ilija Jerković, dok su u koncelebraciji bili gvardijan fra Mirko Filipović i ravnatelj KSA fra Stipan Radić. Fra Mirko je u prigodnoj propovijedi govorio o volji kao najvažnijem aspektu za ozdravljenje i promjeni života, uspoređujući to sa simbolom kruha. Ako u kruh ne stavimo kvasac i dobro brašno, kruh koji znači život, biti će slab.

Ohrabrio je naše klijente da jačaju volju i da pomoć mogu uvijek tražiti od Stvoritelja. Bila je to prigoda da se izrekne riječ zahvale Franjevačkom samostanu Plehan, dobročiniteljima, djelatnicima i klijentima što su smogli snage i hrabrosti da se odluče pokušati napraviti pozitivni zaokret u svome životu. Nakon mise zahvalnice svečani ručak smo imali svi zajedno u TZ „Izvor“.

Tog dana sa nama su bili brat fra Bariša Brajinović sa klijentima TZ „Milosrdni otac“ – kuća Gromiljak. Svim čitateljima Svjetla riječi, svima onima koji su na bilo koji način pratili naš rad i dali svoj doprinos na različite načine, iskreno zahvaljujemo.

(Jelena Damjanac, 18. travanj 2011.)

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.