Obitelji u posjeti štićenicima TZ „Izvor”

Obitelji u posjeti štićenicima TZ „Izvor”

Objavljeno: 25. 7. 2017.

Jedan od bitnih čimbenika koji ovisnicima pomažu u borbi protiv ovisnosti jest potpora njihovih bližnjih. S tim ciljem, u Terapijskoj zajednici Izvor na Plehanu tri puta godišnje se organiziraju posjete roditelja, supružnika i svih bližnjih koji su iskrena podrška našim štićenicima i imaju mogućnosti doći u posjet.

Tako su štićenici, s voditeljem fra Franjom Daliborom Stjepanovićem, voditeljicom terapijskog programa i psihoterapeutkinjom, Draganom Mandić-Subotić, psihoterapetkinjom Mirjanom Ostojić koja vodi Savjetovalište u Sarajevu i terapijskim operaterom koji je bio na smjeni, Tihomirom Mrvaljom, u subotu, 22. srpnja ove godine, u TZ Izvor na Plehanu ugostili obiteljsku potporu četvorice naših štićenika.

Po samom okupljanju, goste je prvo pozdravila štićenica koja je odgovorna od kuće. U svom pozdravu zahvalila se i članovima Tima i gostima na svoj podršci, posebno na povjerenju koje ponovno međusobno izgrađuju. Voditelj TZ fra Franjo Dalibor Stjepanović je također pozdravio goste i pozvao ih da ovaj susret iskoriste ne samo za pozdrave, nego i za prepoznavanje pomjena na njihovim bližnjima koji su pomoć potražili u TZ, te na međusobno bolje upoznavanje i razmjenu iskustava patnje suživota sa ovisnicima, kao i snage radosti i nade da je plod te patnje upravo izliječenje njihovih bližnjih.

U nastavku voditeljica terapijskog programa, Dragana Mandić-Subotić, i ostali članovi Tima održali su sastanak sa gostima, gdje ih je voditeljica terapijskog programa podsjetila na poznata pravila ovakvih posjeta, te opasnosti koje iz toga vrebaju za štićenike TZ. Nakon toga uslijedio je veliki obiteljski ručak, kojeg su, po ustaljenom običaju pripravili štićenici, te se nastavilo druženje i upoznavanje do večernjih sati. Poslije toga članovi obitelji su iskoristili priliku, te su razgovarali sa psihologinjama koje prate psihoterapiju njihovih bližnjih i sa tehničkim operaterom o tijeku oporavka njihovih bližnjih u TZ Izvor.

U ranim večernjim satima, točnije u 18:00, do kad je trajao susret, i posljednji gosti su se uputili prema svojim kućama, dok su štićenici, zahvalni na darovima i ohrabrenjima koje su dobili ovim susretom nastavili sa programom u kojem pronalaze spas od svoje ovisnosti.

fra Dalibor Franjo Stjepanović, voditelj TZ "Izvor"

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.