UG „SNAGA ŽENE” U POSJETI TZ „IZVOR”

UG „SNAGA ŽENE” U POSJETI TZ „IZVOR”

Objavljeno: 11. 7. 2017.

U četvrtak, 6. srpnja, u prijepodnevnim satima Terapijsku zajednicu Izvor (TZ Izvor) na Plehanu posjetila je ravnateljica Udruženja Snaga žene iz Tuzle, gđa. Branka Antić-Štauber, sa članovima svoga tima: psihologinjom i pedagoginjom Eminom Altumbabić, fizioterapeutkinjom Marijanom Filipović i ekonimistom Draženom Antićem. 

Na početku susreta, fra Franjo Dalibor Stjepanović, voditelj TZ Izvor na Plehanu, predstavio je gostima ideju osnivanja terapijske zajednice u ovom, ratu razorenom dijelu Bosanske Posavine. Potom je voditeljica terapijskog programa i psihologinja TZ predstavila program zajednice gostima, koji su svojom interakcijom pokazali iznimno zanimanje za oblik rada koji se provodi sa štićenicima u TZ Izvor. Gosti su s domaćinima podijelili svoja iskustva rada s marginaliziranim i traumatiziranima iz svoje ciljne skupine, naglašavajući pri tome učinak radne terapije kao poveznicu načina rada u Terapijskoj zajednici s njihovim načinom rada. 

U nastavku susreta, voditelj TZ Izvor iznio je jasne probleme koji unazađuju oporavak štićenika u Izvoru, te pozvao ravnateljicu Udruženja Snaga žene na konkretnu suradnju kako bi se u TZ Izvor omogućio što kvalitetniji oporavak od ovisnosti.

Ideja voditelja TZ Izvor za suradnju između Terapijske zajednice i Udruženja zapravo je i bila razlog organizacije ovog posjeta i glavna tema razgovora. 

Vidno zadovoljni gosti nakon susreta i opširnog upoznavanja programa i načina rada sa štićenicima na Plehanu obišli su čitavu Terapijsku zajednicu, kako bi na licu mjesta upoznali područja pojedinih radnookupacionih programa rada u Terapijskoj zajednici. S nadom da će doći do planirane suradnje na obostranu korist, učesnici ovog susreta su se srdačno pozdravili, te su se gosti uputili put daljnjeg obilaska svojih projekata koje su pokrenuli diljem Bosne i Hercegovine.

fra Dalibor Franjo Stjepanović, Voditelj TZ "Izvor",

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.