"Trauma u procesu pomirenja" u Banja Luci

U Socijalno-edukativnom centru (SEC) Banja Luka, u organizaciji Trauma centra, 22. i 23. 06. 2016. godine održan je bazični seminar „Trauma u procesu pomirenja“.

Na seminaru je prisustvovalo 28 sudionika, sudionici seminara bili su studenti Filozofskog fakulteta u Banja Luci, prosvjetni radnici, pedagozi, psiholozi, te predstavnici nevladinih organizacija koje djeluju na području grada Banja Luka. Tijekom prvog dana seminara obrađene su teme: strategije suočavanja sa stresom, prevencija profesionalnog sagorijevanja i nenasilna komunikacija. U okviru drugog dana seminara obrađene su teme: neurobiologija PTSP-a, ciklus počinitelja i žrtve, narativi, transgeneracijski prijenos traume i izabrane slave/traume.

Sudionici navode da su ovim seminarom obogatili svoja znanja, dobili drugačiju perspektivu u tretiranju pojma traume i međugrupnih konflikata, a navode i da je 'trauma tema koja je uvijek prisutna i o kojoj stalno treba pričati'.

Ovaj put sudionici su imali priliku boraviti u ugodnom, klimatiziranom, suvremeno i andragoški opremljenom prostoru SEC-a u centru Banja Luke, što je dodatno obogatilo ovaj seminar.

Trauma centar je jedan od projekata HKO „Kruh sv. Ante“ koji već dugi niz godine djeluje na polju aktivnog pomirenja u našem društvu organizirajući seminare na temu traume i utjecaja traumatskih iskustava na pojedinca i društvo u cjelini.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.