„KRUH SV. ANTE“ NA DODJELI SREDSTAVA PRIKUPLJENIH NA DIPLOMATSKOM ZIMSKOM BAZARU

Objavljeno: 12.02.2018.

U petak, 9.02.2018. godine, prisustvovali smo na konferenciji za medije na kojoj su članice Organizacijskog odbora Diplomatskog bazara uručile čekove za dvadeset organizacija. Diplomatski zimski bazar 2017., u kojemu je učestvovalo blizu 40 ambasada i oko 70 lokalnih nevladinih organizacija, bio je najuspješniji do sada. Skupilo se 200.000 KM koje će biti podijeljenje raznim organizacijama koje rade s djecom i mladima.

Četvrtu godinu za redom, Organizacijski odbor Diplomatskog zimskog bazara prepoznaje rad i značaj postojanja „Kruh sv. Ante“ te dio sredstava prikupljenih ovim humanitarnim događajem dodijeljuje za „Kruh sv. Ante“, za stipendiranje studenata. Ove godine, primili smo ček u iznosu od 20.000 KM za stipendiranje studenata iz cijele Bosne i Hercegovine. U znak zahvalnosti, studentica Anđela Akrapović, koja je preuzela ček, uručila je zahvalnicu "Kruha sv. Ante".

Neizmjerno mnogo smo sretni i zahvalni na primljenoj donaciji, ali i na podršci koja nam je pružena. Iznos donacije usmjerit ćemo na stipendiranje novih 20 studenata koji će kroz 10 mjeseci primati stipendiju od 100 KM.

Vjerujemo da će volonteri, zahvalnost za primljena sredstva kao i do sada, pokazati kroz svoj volonterski rad kojim i sami pomažu onima koji su u najvećoj potrebi.

KSA

DownloadSitemapLinkoviDONIRAJ

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.