Donacija kreveta i madraca demobiliziranim braniteljima

Objavljeno: 10. 11. 2017.

Demobilizirani branitelji već pet mjeseci borave ispred zgrade Vlade Federacije u Sarajevu, tražeći uspostavljenje jedinstvenog registra branitelja i pravo na braniteljski dodatak u visini najniže mirovine u Federaciji BiH.

Kada su, sredinom mjeseca lipnja 2017. godine, došli boriti se za svoja prava, ispred zgrade Vlade Federacije u Sarajevu postavili su nekoliko šatora. No, njihova borba traje i nekoliko mjeseci kasnije. Borave u teškim, neljudskih i nehigijenskim uvjetima.

Kako bi im pomogli, u skladu sa svojim mogućnosti, djelatnici „Kruh sv. Ante“ su početkom devetog mjeseca posjetili demobilizirane branitelje ispred zgrade Vlade i tom prilikom pružili im pomoć koja se sastojala od 120 prekrivača i 60 higijenskih setova.

Budući da se bliži zima, dani i noći postale su sve hladnije, svjesni uvijeta u kojima se nalaze i u kojima trenutno žive, „Kruh sv. Ante“ je odlučio ponovno pružiti pomoć u vidu kreveta i madraca. Ovom prilikom podijeljeno je 10 kreveta, 30 madraca, električni šporet, 100 prekrivača, 100 higijenskih setova, te 225 kg dehidriranog voća i povrća.

Nadamo se da će im ova pomoć, tijekom boravka u ovim uvjetima, dobro doći i olakšati dane zime koji su pred nama.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.