GOSTI IZ ŠVICARSKE POSJETILI HKO „KRUH SV. ANTE”

GOSTI IZ ŠVICARSKE POSJETILI HKO „KRUH SV. ANTE”

Objavljeno: 27. 09. 2017.

HKO „Kruh sv. Ante” u četvrtak, 26. 09. 2017. god. posjetili su gosti iz Švicarske. Ova grupa donacijom je pomogla rad naših projekata. Jedan dio sredstava donirali su za studentski fond, a drugi dio sredstava za projekt „Stariji brat, starija sestra”, koji se implementira u suradnji HKO „Kruh sv. Ante“, UG Narko-ne i SOS Društveni centar (Program jačanja porodice).

Na početku susreta goste je pozdravio ravnatelj HKO „Kruh sv. Ante”, fra Joso Oršilić te se iskreno zahvalio na svim darovima. Ukratko je upoznao goste sa Franjevačkom provincijom Bosnom Srebrenom te osnutkom HKO „Kruh sv. Ante”. Potom je uslijedilo prezentiranje djelatnosti i projekata kojima se Organizacija bavi i preko kojih se trudi pomoći svakom čovjeku u nevolju, od najmlađih do starijih, ne gledajući pri tome na vjeru i nacionalnost čovjeka u potrebi.

Nakon prezentacije uputili smo se zajedno na ručak u pučku kuhinju HKO „Kruh sv. Ante” na Grbavici, gdje su imali priliku sami osjetiti i doživjeti uslugu koju našim korisnicima pružamo svaki dan.

Pored raznih pitanja koja su postavljali, svakako ih je najviše zanimalo kako samo tri osobe koje rade u kuhinji na Kovačićima-Grbavica, uspiju pripremiti na stotine obroka, i to svaki dan. Zadivljeni njihovom požrtvovnošću poželjeli su da ih vide u svom društvu, a onda su ih i nagradili svojim darovima. Posebno za vrijeme ukusnog ručka, koji je bio pripremljen s neizmjerno mnogo ljubavi, naši gosti nisu krili oduševljenje radom pučkih kuhinja, ali i drugim projektima koje vodi Kruh sv. Ante uz Božju pomoć i veliku podršku darovatelja među koje spadaju i naši prijatelji iz Švicarske.

Neki od prijatelja iz Švicarske su ujedno i bliža rodbina s. Magdalene Schildknecht, koja svoju misiju pomaganja žiteljima Bosne i Hercegovine već 17 godina realizira na raznim socijalnim i humanitarnim projektima. Od ove godine sestra se pridružila djelatnicima KSA kako bi zajedničkim naporom održali desetak projekata Kruha sv. Ante i poboljšali kvalitetu života stanovnika Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Naši gosti su ujedno posjetili i mnoge gradove Bosne i Hercegovine kroz koje ih je provela upravo s. Magdalena i pokazala im kako je naša domovina prekrasna i lijepa, skoro kao Švicarska, samo u nešto manje sređenom obliku. Sestro, najljepša hvala za sve što činite godinama u Bosni i Hercegovini i njezinim gradovima.

Izvor: KSA

DownloadSitemapLinkovi

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.