GOSTI IZ AUSTRALIJE

7. srpanj 2016.

Na svojem odmoru i proputovanju, te nakon nastupa na Đakovačkim vezovima, u posjetu su nam došli članovi Hrvatske folklorne skupine ZAGREB. Njihova posjeta Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj je izraz i osjećaj domoljublja kao i želja da pomognu svima onima kojima mogu pomoći. Uspješno su nastupili na Đakovačkim vezovima, a onda su u Bosni i Hercegovini-Bosni Srebrenoj, posjetili najzanimljivija mjesta i samostane: Fojnicu, Kreševo, Kraljevu Sutjesku, Sarajevo, Visoko ...

HFS „Zagreb“ iz Wollongonga u Australiji, su tijekom posjete Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini obišli i prostorije Kruha sv. Ante u Sarajevu.

Na dolasku u Franjevački međunarodni centar u Sarajevu na Kovačićima goste iz Australije najprije je pozdravio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić. U nekoliko riječi prisjetio se i svog obilaska Australije od prije par godina. Potom je ravnatelj HKO „Kruh sv. Ante“ fra Joso Oršolić pokazao kratki film o projektima Kruha sv. Ante i u nekoliko rečenica objasnio najvažnije djelatnosti naše organizacije. Gosti su zatim mogli vidjeti obnovljene dijelove FMSC-a kao i one koji još čekaju obnovu. Budući da su naši prijatelji taj dan već mnogo hodali po Sarajevu i Vrelu Bosne prigodni ručak u pučkoj kuhinji je došao kao pravo osvježenje.

Župa Wollongong dugogodišnji je donator naše Organizacije. I ovom prigodnom posjetom naši prijatelji iz Australije su pokazali svoje veliko srce i ljubav prema ljudima u potrebi. U znak zahvalnosti darovali su lijepu donaciju za Pučke kuhinje, jedan od najvažnijih i društveno korisnih projekata Kruha sv. Ante.

DownloadSitemapLinkovi

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.