Gostovanje na Radio Mariji

Objavljeno: 17. 5. 2017.

Dana 17. svibnja fra Joso Oršolić, ravnatelj HKO Kruh sv. Ante gostovao je u programu Radio Marije Bosne i Hercegovine. U jednosatnom razgovoru s glavnim urednikom p. Matom Anićem predstavio je projekte, vrednote i poteškoće cjelokupne djelatnosti ove ustanove, koja već više od 120 godina djeluje na prostorima Bosne i Hercegovine i okruženja.

Između ostaloga, u razgovoru je naglašena činjenica da Kruh svetog Ante, zahvaljujući svojim dobročiniteljima, svake godine u svojim pučkim kuhinjama prehrani „jedan grad veličine Sarajeva”, brine se i pomaže osobama zahvaćenima ovisnošću i poslijeratnim sindromom PTSP. Uz to, na godišnjoj razini podijeli 80 stipendija, svakodnevno udomljuje oko 130 studenata i u vrtićima vodi brigu o stotinjak djece. „Također, pored svih poteškoća i krize koja je u domovini Bosni i Hercegovini, uz Božju pomoć i donatore, uspješno pruža pomoć svim ljudima bez obzira na vjeru i nacionalnost i s njihovih vrata nitko ne odlazi a da nije našao razumijevanje i pomoć koja mu je potrebna za svakodnevni život”, poručio je fra Joso Oršolić.

„O djelatnostima Kruha sv. Ante još će se mnogo toga lijepoga i dobroga čuti preko valova Radio Marije Bosne i Hercegovine”, obećao je na kraju razgovora svojim slušateljima pater Mato, voditelj razgovora i ravnatelj radija.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.