HKO „Kruh sv. Ante” pomogla rad Narodne kuhinje Bugojno

Objavljeno: 31. 08. 2017.

U suradnji s Narodnom kuhinjom, djelatnici HKO Kruh sv. Ante 30. kolovoza posjetili su Narodnu kuhinju Bugojno kako bi pomogli rad ove ustanove. Tom prilikom donirano je 50 obiteljskih setova higijene, 50 higijenskih kanti, 103 prekrivača, 150 kg suhog povrća i 120 kg suhog krompira. Kuhinja Stari grad donirala je 50 obiteljskih paketa hrane.

Donaciju su preuzeli direktor Centra za socijalni rad Bugojno, Adnan Bašić i voditeljica Narodne kuhinje Bugojno Edina Čardžić.

Prilikom ovoga posjeta domaćini su nas upoznali s radom Narodne kuhinje Bugojno i problemima koji su slični onima s kojima se danas susreću sve javne kuhinje.

Krešimir Ljubas, tajnik HKO Kruh sv. Ante ovom prilikom upoznao je sve nazočne s radom Organizacije i projektima preko kojih Kruh sv. Ante obavlja svoju humanitarnu djelatnost, a koji se ne odnose samo na pučke kuhinje.

HKO „Kruh sv. Ante“, djeluje kroz desetak projekata i pomoć je iz prve ruke čovjeku u većoj potrebi, siromašnima i obespravljenima. Područja djelatnosti su, uz pučke kuhinje, služba medicinske pomoći (kućna njega i Centar za fizikalnu terapiju); pomoć povratnicima, raseljenima i siromašnima; skrb za djecu; rad s mladima; psihološko savjetovalište/Trauma centar; terapijska zajednica „Izvor” na Plehanu za liječenje ovisnika/ca o psihoaktivnim supstancama.

Ovaj je posjet označio početak suradnje koja će se u narednom periodu samo osnaživati.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.