HUMANITARNI TURNIR U ŠVICARSKOJ

HUMANITARNI TURNIR U ŠVICARSKOJ

Nakon višemjesečnih priprema, dogovora i sudjelovanja na turnirima diljem Švicarske, Njemačke i Austrije, odbor podružnice Kruha sv. Ante iz Švicarske, na čelu s Dariom Jonjićem, dočekao je dan svoga već tradicionalnog malonogometnog Humanitarnog turnira koji je od 11. do 12. veljače održan u Schlierenu.

Ovogodišnji turnir četvrti je po redu te je organiziran u znak zahvalnosti prema Blaški Šariću, rodom iz Kraljeve Sutjeske, koji je preminuo prije četiri godine. Zahvaljujući njemu, podružnica Kruha sv. Ante u Švicarskoj je još prije dvadesetak godina započela s organiziranjem humanitarnih turnira, a njegovim idejama i ustrajnim zalaganjem, podružnica do danas nije prestala s radom.

U popodnevnim satima istoga dana, u pauzi turnira, održano je misno slavlje koje je predvodio fra Stipo Karajica, ravnatelj podružnice u Zagrebu, za Hrvatsku. Sudionike, organizatore i sve pristigle ekipe pozdravio je i ravnatelj Kruha sv. Ante iz Sarajeva i počasni gost, fra Joso Oršolić. Ujedno je podsjetio sve igrače kako je turnir humanitarno-dobrotvorni i kako ga treba shvatiti i kao malu žrtvu, odricanje i priliku za dobra djela koja na ovaj način mogu učiniti prema svim korisnicima Kruha sv. Ante u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Fra Joso je zahvalio na svim darovima i pomoći koja se organizira u Švicarskoj te svima stavio na srce riječi sv. Pavla: Neka Vam nikada ne bude teško činiti dobro! Misno pjevanje uljepšavao je crkveni zbor pod ravnanjem s. Zore Jažo. Nakon svete mise slijedila je okrijepa i nastavak turnira.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 19 ekipa (NK Bugojno, NK Široki Brijeg, MNK Livno, Kr. Sutjeska, Dinamo München s dvije momčadi, Lašvanska dolina, Veliki Trnovci, NK Sokolovi, Lokomtiva Altmatt, Croatia Zürich, Srednja Bosna, NK Croatia Schwyz, NK Hajduk Zürich, NK Martini Zürich). Prvo mjesto za seniore osvojio je Dinamo München, drugo mjesto Dinamo München 2, a treće lašvanska Dolina. Za aktivne, prvo mjesto je MNK Livno, drugo Lašvanska Dolina, a treće Kr. Sutjeska. Najbolji golman bio je Dalibor Klarić, najbolji igrač turnira Josip Krišto, a za fair play ekipu je proglašen NK Bugojno. Iako su svi sudionici proglašeni pobjednicima, najboljima su uručene i prigodne nagrade i zahvalnice HKO Kruh sv. Ante.

U nedjelju 12. veljače susret je nastavljen misnim slavljem u crkvi sv. Josipa u Zürichu te svečanom proslavom Stepinčeva u Dietikonu. Udruga žena za tu je prigodu pripremila zakusku za sve sudionike slavlja kao i svoj novčani dar za Kruh sv. Ante. Sredstva prikupljena na Humanitarnom turniru i na misnim slavljima, dobrotom župnika fra Ivana Prusine i svećenika koji rade na HKM Zürich dodijeljena su radu Kruha sv. Ante u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, te novom projektu koji je pokrenula sestra Magdalena Schildknecht pod nazivom „Šezdeset plus!”

U ime svih djelatnika i korisnika Kruha sv. Ante, najiskrenije zahvaljujemo na prijemu, razumijevanju, duhovnoj i materijalnoj potpori rada naše i Vaše Humanitarno – karitativne organizacije Kruh sv. Ante.

DownloadSitemapLinkovi

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.