Kruh sv. Ante – pomoć za pojedince i obitelji iz Općine Srebrenica

Kruh sv. Ante – pomoć za pojedince i obitelji iz Općine Srebrenica

HKO Kruh sv. Ante je u suradnji s Narodnom Kuhinjom „Stari grad“ osigurao donacije za stanovništvo Općine Srebrenica.

Dana, 28.04.2016. god. realizirana je posjeta u sklopu koje je i izvršena podjela. Za pojedince i obitelji, nastanjene u ovoj općini, a koje su u stanju socijalne potrebe dodijeljeno je 60 paketa s prehrambenim artiklima, 60 paketa s higijenskim potrepštinama i 100 bebi setova. U osnovne škole donirano je 200 setova školskog pribora, te 200 higijenskih paketića za sve učenike od I do V razreda. Posjetili smo i tri obitelji koje su se našle u izrazito teškoj situaciji i u stanju su potrebe.

Podjela je izvršena na osnovu podataka i informacija Centra za socijalni rad koje smo dobili zahvaljujući Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice (Kanton Sarajevo).

Posjetu Općini Srebrenica i podjeli pomoći, zajedno s predstvanicima organizacija koje su osigurale donacije prisustvovala je i ministrica Amela Dautbegović.

U okviru posjete, održan je radni sastanak s načelnikom Općine Srebrenica, Duraković Ćamilom, kao i susret s predstavnicima Udruženja Pokret „Majke enklava srebrenica i Žepa“, također posjetili smo Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

Naša oganizacija nastoji pomoći svim ljudima kojima je pomoć potrebna. HKO Kruh svetog Ante putem širokog spektra djelatnosti pruža pomoć osobama kojima je ista potrebna bez obzira na njihovu etničku, vjersku i nacionalnu opredjeljenost. Bez obzira na životne okolnosti naša je trajna zadaća pružati novu nadu siromašnima i bolesnima, starijim osobama, djeci, mladim ljudima, kao i obespravljenim i ovisnicima.

S. Talanga

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.