Međunarodni Dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

Objavljeno: 17. 10. 2017.

Međunarodni Dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti obilježava se u cijelome svijetu svake godine 17. listopada. Generalna skupština Svjetske Organizacije 1993. godine odredila je 17. listopad kao dan za promociju svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svijetu, ali i o ozbiljnim razmjerama socijalne isključenosti, koja utječe na siromaštvo.

Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe, poput hrane, pića i doma, globalni je problem današnjice. Ovaj problem prisutan je i u našem gradu, kod našeg prvog susjeda, prijatelja, obitelji.

HKO „Kruh sv. Ante” kroz svoje tri Pučke kuhinje nastoji doprinjeti suzbijanju siromaštva pružajući direktnu pomoć ljudima u potrebi. Svaki dan preko pučkih kuhinja „Kruh sv. Ante” podijeli se preko 1.000 toplih obroka. Na godišnjoj razini to je broj obroka za jedan grad kao što je Sarajevo. Korisnici pučkih kuhinja su najvećim dijelom umirovljenici koji žive od minimalnih primanja, ali i drugi ljudi, obitelji s djecom koja nemaju stalno uposlenje i žive na rubu društva.

Ove godine „Kruh sv. Ante”, pored svakodnevnih aktivnosti kojima doprinosi suzbijanju siromaštva i brigom za siromašne, obilježio je Međunarodni Dan borbe protiv siromaštva podjelom 1.100 higijenskih setova svim svojim korisnicima, a topli obrok je upotpunio keksom.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.