ODRŽAN SASTANAK UPRAVE I STANARA FRANJEVAČKOG MEĐUNARODNOG STUDENTSKOG DOMA

Objavljeno: 13.12.2017.

U multimedijalnoj dvorani FMSC-a u Sarajevu, održan je 11. 12. 2017. sastanak uprave i stanara Franjevačkog međunarodnog studentskog doma.

Ravnatelj „Kruha sv. Ante“, fra Joso Oršolić, pozdravio je studente i poželio im dobrodošlicu. U svome govoru obratio se mladima ohrabrujućim riječima o početku akademske godine, važnosti njihovog obrazovanja te ih upoznao s počecima i razvojem sadašnjeg prostora u kojemu pružamo smještaj za studente i trudimo se pružiti što bolje uvjete za stanovanje. Istaknuo je također važnost poštivanja osoblja Franjevačkog studentskog doma (FSD-a) i odvijanja života prema Pravilniku o kućnom redu.

Prema dosadašnjoj praksi, na sastanku je izglasano Vijeće studenata od 7 članova. Članove su izabrali prisutni studenti i studentice, kao predstavnike koji će surađivati s Upravom u cilju unaprijeđenja kvalitete života u Domu, rješavanja eventualnih problema, po potrebi organizirati studentske tribine i pojedine studentske aktivnosti.

Studenti su također imali priliku iznijeti svoje poteškoće ili primjedbe ukoliko ih imaju, u cilju podrške i rješavanja indivudualnih i/ili grupnih problema suživota u Domu.

Povodom predstojećih blagdana studenti su pozvani na priredbu Žive jaslice koja se održava u dvorištu FSD-a. Dogovoren je datum blagoslova studentskog doma kao i ukrašavanje interijera studentskog doma i studentskih soba.

Studenti su pozvani na učešće u akciji darivanja krvi, 19.12.2017. god., kako bismo barem malim dijelom doprinjeli razvoju davalaštva i pomogli bolesne.

Franjevački međunarodni studentski dom je javna ustanova na crkvenom i civilnom području koja služi za smještaj i izobrazbu studenata, za međunarodnu razmjenu studenatai njihov odgoj za toleranciju isuživot.

Djelatnost Doma je smještaj, odgoj, obrazovanje i socijalna skrb o studentima. Od 2005.g., u FSD-u pruža se smještaj za 110 studenta iz Bosne i Hercegovine i drugih europskih zemalja, koji studiraju na Sveučilištu u Sarajevu.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.