Održan seminar sistemskih konstelacija u TZ „Izvor”

Održan seminar sistemskih konstelacija u TZ „Izvor”

Objavljeno: 16. 6. 2017.

U okviru  trogodišnjeg projekta podrške mentalnom zdravlju ovisnika u programu rehabilitacije i resocijalizacije u terapijskim zajednicama, za čiju implementaciju je sredstva obezbijedio Mennonite Central Committee, u TZ Izvor  na Plehanu se od  15.05. - 17. 05. 2017.  održao drugi od tri planirana dvodnevna  seminara radioničarskog tipa  „sistemske konstelacije”.

Seminar je vodio g. Horst Broemer, psiholog, psihoterapeut, supervizor i sistemski konstelator i trener iz Berlina. G. Broemer je umirovljeni izvršni direktor Tannehof Berlin-Brandenburg e.V. (THBB)- mreže ustanova  za rehabilitaciju ovisnika u Njemačkoj. Kao dugogodišnji prijatelj i suradnik TZ Izvor, prethodnih godina je  u nekoliko navrata bio gost naše TZ i vodio radionice na kojima je terapijski postupak „sistemske konstelacije” primjenjivao u radu s klijentima u rehabilitacijskom programu.

Pored uposlenika i klijenata TZ Izvor, na seminaru su sudjelovale kolege iz TZ Marijanovac, JU Kampus, kolege iz Zavoda za alkoholizam i druge toksikomanije iz Sarajeva i JZU Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko Dobojskog kantona, kao i suradnici iz Dom za ovisnike „Zajednica Susret” iz R. Hrvatske koji su svojim sudjelovanjem imali priliku ne samo obogatiti osobna znanja i vještine, već doprinijeti suradnji i razmjeni iskustava i znanja sa kolegama iz drugih terapijskih zajednica i institucija.

Piše: dipl. psih. Dragana Mandić-Subotić, Voditeljica terapijskog programa TZ Izvor

DownloadSitemapLinkovi

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.