PODJELA PAKETIĆA ZA DJECU POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE

PODJELA PAKETIĆA ZA DJECU POVODOM BLAGDANA SV. NIKOLE

Objavljeno: 7.12.2017.

Dana 06.12. 2017.godine povodom blagdana sv. Nikole održana je priredba u multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog Centra u Sarajevu za djecu iz obitelji korisnika pučkih kuhinja „Kruh sv. Ante”.

Nakon pozdravnog govora ravnatelja „Kruha sv. Ante“ fra Jose Oršolić, uslijedio je igrokaz koji su izveli volonteri/ke i stipendisti/kinje „Kruha sv.Ante”. Oni su na šaljiv i poučan način prikazali dječici recept kako biti dobar i slušati svoje roditelje. Na kraju igrokaza došao je sveti Nikola sa poklonima, kojega su dječica s oduševljenjem dočekala. Ovaj radosni događaj izvedbom prigodnih pjesama uveličao je bend Antonius.

Volonteri/ke „Kruha sv. Ante“ napravili su veliko djelo. Organizirali su cijeli događaj i uložili mnogo truda kako bi došli do dijela dječijeg osmjeha. Uspjeli su animirati veliki broj dobročinitelja koji su „široke ruke i toplog srca”svojim donatorskim sredstvima podržali ovu akciju.

Priredba za djecu uspješno je održana i 120 djece dobilo je svoj paketić. Osmjeh na njihovim licima nagrada je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi i realizaciji ovoga događaja.

Volonteri/ke bili su sretni kada su vidjeli da se trud, koji su uložili, isplatio te da su ostvarili svoj cilj. Jedan od volontera, Dalibor, opisao je svoje iskustvo sudjelovanja te istakao kako

„ništa nije vrijednije od sreće i zadovoljstva djece, te mi je zato iznimno drago što sam bio dio ovoga događaja. I da, želim pohvaliti naš volonterski duh, koji se, kako je i očekivano, isplatio i ohrabrio nas da nastavimo volontirati”.

Volonterka Amina također je opisala svoje utiske: „Ovi mališani su ostavili snažan utisak na mene jer su sve vrijeme bili poslušni i zahvalni. Tačno se moglo vidjeti na njima, ali i na licima njihovih roditelja koliko im znači i koliko su sretni zbog dobijenih paketića”.

Doživljaji su zaista bili duboki. Mališani su otišli kući sa svojim paketićima, ali i mi smo otišli bogatiji u srcu, poučeni još jednim životnim iskustvom ...“dobro je činiti dobro“.

Od srca se zahvaljujemo svim dobročiniteljima koji su svojim proizvodima obogatili paketiće za mališane, i svim volonterima/kama i stipendistima/kinjama, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Hvala Vam što ste bili dio ovog radosnog događaja!

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.