Podrška Hrvatske Vlade projektu Kućna njega i Centar za fizikalnu terapiju

Objavljeno: 6. 09. 2017.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je podržao projekt Kućna njega ''Pomozimo svim srcem'' i Centar za fizikalnu terapiju s iznosom od 10.000 kuna, koji će biti utrošen za lijekove i dezinfekcijska sredstva potrebna u radu na ovom projektu.

Projektom Kućna njega – pomozimo svim srcem i Centar za fizikalnu terapiju, naša Organizacija na holistički način pruža pomoć ovoj populaciji s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života. Osnovni cilj projekta je pružanje adekvatne psiho- socijalne i medicinske pomoći starijim osobama koji svoja prava zbog neuređenosti države ne mogu ili ne znaju ostvariti. Zbog nereguliranja zdravstvene zaštite u lokalnom i državnom nivou, naša pomoć najčešće je jedini oblik pomoći ovim osobama. Broj osoba u stanju socijalne i medicinske potrebe se iz dana u dan povećava, a kapaciteti postojećih državnih institucija nisu dostatni da odgovore svim potrebama. Članovi medicinskog tima redovito (2x tjedno svakom pacijentu) idu na kućne adrese naših pacijenata i pružaju im određenu medicinsku pomoć. Također, oni pacijenti koji mogu samostalno doći do nas, pomoć dobijaju od strane dipl. fizioterapeuta u našem Centru za fizikalnu terapiju.

Također, u Centru za fizikalnu pružamo besplatne terapije za djecu sa poteškoćama u razvoju. Za njih imamo osiguranu adekvatnu opremu te posebno educiranog fizioterapeuta.

Zahvaljujemo se Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH što je prepoznala značaj ovog projekta, te nam i ovaj put osigurala potporu za ovu kategoriju ugroženih.

Sandra Zaimović, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.