Podrška za obitelji iz centra "Plane"

Podrška za obitelji iz centra "Plane"

Emisija „Ispuni mi želju" i prilog o dječaku Jasminu Hadžikiću, koji je poželio kozu kako bi prehranio svoju obitelj, potaknuo je djelatnike Kruha sv. Ante na pokretanje akcije „Ruka podrške".

Akcija je organizirana kako bi pozvali ljude na dobročinstvo i pomoć obitelji Hadžikić, koja broji osam članova od kojih je troje djece, a niti jedan član nema stalno zaposlenje. Od 2003. godine smješteni su u Kolektivnom centru Plane u mjestu Stupari (općina Kladanj). Brojni ljudi su se odazvali na Jasminov apel, pa je u konačnici dobio više koza, a njegova je obitelj zbog toga napravila veću štalu, jer je prvobitna bila neuvjetna.

Djelatnici Kruha sv. Ante su posjetom obitelji malenog Jasmina uvidjeli potrebu za električnim štednjakom te su od prikupljenih sredstava kupili štedanjak i uručili ga obitelji 14. ožujka. Istoga dana za još 20 obitelji, s ukupno 73 člana, koje žive u otežanim uvjetima, a smještene su u Kolektivnom centru Plane, uručeni su paketi s hranom, higijenskim potrepštinama, dekama, odjećom i posuđem.

(S. Talanga/SR)

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.