Posjet MCC (Mennonite Central Committee)

Posjet MCC (Mennonite Central Committee)

Predstavnici MCC-a, Mark Epp (direktor programa MCC Canada), Aaron Penner (direktor finansijskih usluga MCC Canada) i Darrin Yoder (koordinator za meterijalne resurse) u okviru posjete partnerima iz Istočne Evrope posjetili su HKO Kruh sv. Ante.

Posjeta je započeta sastankom u prostorijama Kruha sv. Ante i tom prilikom su im prezentirani i svi projekti Organizacije. Predstavnici su upoznati sa specifičnim potrebama različitih populacija kojima naša Organizacija pomaže, a naglašan je i značaj integrativnog djelovanja kroz različite djelatnosti: pučku kuhinju, fizikalnu/kućnu njegu, studentski dom i stipendiranje studenata, Trauma centar i Terapijsku zajednicu „Izvor“. Posebno ih je zanimalo na koji način korisnici dolaze do usluga pučke kuhinje, na koji način funkcionira rad Terapijske zajednice, te kakvi su utisci učesnika seminara koje Trauma centar organizira duži niz godina. Predstavnike su interesirale i specifičnosti okruženja u kojem djelujemo, a upoznati su i sa aktivnostima Kruha sv. Ante tijekom poplava 2014. godine.

Tijekom posjeta, predstavnici su obišli prostorije Uprave, studentski dom, pučke kuhinje (Kovačići, Dobrinja), psihološko savjetovalište, te skladište iz kojeg se distribuira materijalna pomoć koju MCC donira.

Cilj posjete bio je stjecanje uvida u rad razvojnih projekata i realizaciju planiranih aktivnosti HKO Kruh sv. Ante, te su razmatrane i moguće aktivnosti koje se mogu implementirati u budućem radu ove organizacije.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.