POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI STIPENDIJE/POTPORE za akademsku godinu 2017./2018.

Objavljeno: 20. 11. 2017.

Dana 16. studenog u 11.00 sati, u prostorijama Franjevačkog studentskog doma, održalo se potipisivanje ugovora o dodjeli stipednije/potpore za akademsku 2017./2018. godinu.

Preko Fonda „Kap dobrote“ već duži niz godina stipendiraju se nadareni studenti koji redovito studiraju na sveučilištima u BiH, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Za akademsku godinu 2017./2018. „Kruh sv. Ante“ dodijelio je stipendije za 75 studenata. Izbor korisnika stipendije izvršen je na osnovu raspisanog Natječaja i u skladu s Pravilnikom o dodjeli pomoći iz studentskog Fonda „Kap dobrote“. Studenti koji su ostvarili pravo, svaki mjesec će dobivati stipendiju u iznosu 100 KM u razoblju od 10 mjeseci.

Korisnicima stipendije obratili su se provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić i ravnatelj „Kruh sv. Ante“ fra Joso Oršolić.

Fra Joso Oršolić pozdravio je prisutne studente, čestitao im na dobivenoj stipendiji i poželio uspjeh u školovanju. Potaknuo je studente na zahvalnost i obvezu prema dobročiniteljima i da dobivenu stipendiju opravdaju svojim ispitima.

Obrativši se studentima, provincijal, fra Jozo Marinčić govorio je o očekivanjima, frustracijima i radosti, želeći ih potakuti da im u životu očekivanja ne budu velika. Ako su očekivanja prevelika, ako su iznad nas i ne mogu se ispuniti, doći će do frustracije. Očekivanja trebaju biti bliže realnome. Ono što se može u datom trenutku postići. Tada će sigurno frustracija biti manja i bit će te radosni s onim što ste dobili. Uz studij i učenje, važan je i odgoj i samoodgoj. Da sami sebe odgojite kao osobe, kao kvalitetne ljude koji će moći danas, sutra tu kvalitetu i znanje prenositi i davati drugima.

Koordinatorica projekta Rad s mladima, Sandra Talanga također se obratila studentima i informirala ih o volonterskom radu na koji se obavezuju potpisivanjem stipendije. Tijekom stipendiranja mladi obavljaju mjesečno 15 sati volonterskog rada. Pretežno je to rad s djecom, pomoć starijim osobama, ili učestvovanje u raznim akcijama za prikupljanje pomoći osobama kojima je pomoć potrebna. Cilj nam je, kroz volonterski rad, osigurati stipendistima zdravo i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, te doprinjeti njihovom osnaživanju i radu na sebi.

„Na mladima svijet ostaje“ poznata je narodna poslovica. Kao Organizacija, prepoznajemo vrijednost mladih i trudimo se biti im podrška. Osim financijske pomoći, studentima pružamo mogućnost educiranja kako bi mogli steći razna iskustva, osnažiti se i osposobiti za rad nakon završetka studija.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.