Proslava Dana Kruha sv. Ante u Bosni Srebrenoj

Proslava Dana Kruha sv. Ante u Bosni Srebrenoj

Objavljeno: 14. 6. 2017.

I ove godine je svečano proslavljena svetkovina svetog Ante, sveca cijeloga svijeta. Sveti Anto umro je 13. lipnja 1231. godine u blizini Padove, u Italiji. Iza sebe je ostavio univerzalne poruke koje njeguje i HKO „Kruh sv. Ante". Bio je apostol mira, potičući i pomažući ljudima da se suočavaju s konfliktima i krizama te da ih rješavaju. Borio se protiv prevlasti novca, stvaranja dvoklasnog društva u kojem se moćnici putem novca obogaćuju na račun siromašnih te uništavaju ljudske vrijednosti poštenja i velikodušnosti. Sveti Anto je bio zaštitinik siromašnih. Uvijek i svugdje se suprotstavljao nasilnicima i poticao ljude na dobrotu i pravednost.

Kruh sv. Ante iz dana u dan pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uz projekte kroz koje djeluje i vrši svoju misiju, HKO „Kruh sv. Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene, organizira i razne humanitarne akcije.

Ova godina, u HKO „Kruh sv. Ante, je posvećena osobama treće životne dobi i poboljšanju kvalitete njihovoga života. Nizom aktivnosti koje se sprovode želi se podići svijest i potaknuti sve ljude da se počnemo više brinuti i misliti jedni na druge, na osamljene, na starije, na one koji nemaju dovoljno sredstava za dostojanstven život.

Povodom Dana Kruha sv. Ante, Organizacija je pokrenula niz akcija tijekom kojih je podijeljeno 150 higijenskih setova i 200 higijenskih paketa osobama treće životne dobi, a koje žive na rubu egzistencije. Također, volonteri Kruha sv. Ante su prikupljali sredstva u Super Konzumu TC Wisa i ispred Crkve sv. Ante na Bistriku, koja će biti namjenjena za pomoć starijim osobama.

Izvor: KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.