SVEČANOST POTPISIVANJA UGOVORA

Objavljeno: 14. 09. 2017.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH

Na temelju raspisanog Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu i Odluke Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava, HKO Kruh sv. Ante ostvarila je pravo na financijsku potporu za provedbu projekta „Poboljšanje uvjeta stanovanja studenata u Franjevačkom studentskom domu“.

Dana 12. rujna 2017. godine, ravnatelj Kruha sv. Ante fra Joso Oršolić u službenim prostorijama Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu nazočio je svečanosti potpisivanja ugovora.

U prvom dijelu s dobitnicima financijske potpore potpisani su Ugovori, a u drugom dijelu održan je svečani program uz domjenak.

Za HKO Kruh sv. Ante dodijeljeno je 200.000 kuna i ova sredstva će biti iskorištena za poboljšanje života u Domu, te usmjerena na obnovu i nabavku opreme, kako bi se što bolje opslužili potrebe studenata-stanara.

Franjevački međunarodni studentski dom, koji djeluje pod okriljem Kruha sv. Ante, javna je ustanova za smještaj i zobrazbu studenata. Od 2005. godine pružamo smještaj studentima i studenticama iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i drugih europskih zemalja. Djelatnost Doma je odgoj, obrazovanje i socijalna skrb o studentima. Radimo i na duhovnoj i materijalnoj pomoći stanarima i njihovom osposobljavanju za samostalan život.

Mladima je neophodno osigurati podršku u njihovom obrazovanju, osnaživanju i razvoju. Kruh sv. Ante nastoji to činiti već duži niz godina. Ovim sredstvima ćemo unaprijediti naš rad i jako smo zahvalni što je prepoznat od strane davatelja.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.