USPJEŠNO ODRŽANA RADIONICA STUDENTI ZA STUDENTE

Objavljeno: 4. 12. 2017.

U četvrtak, 30. 11. 2017. u 19h u čitaonici Franjevačkog studentskog centra održao se prvi blok radionica za brucoše i brucošice te studente druge godine Franjevačkog studentskog centra i Fonda za stipendiranje KSA.

Cilj radionice bio je da studenti starijih godina univerziteta u Sarajevu, olakšaju početak studiranja studentima prve godine.

Radionicu, na kojoj je prisustvovalo jedanaest volontera/ki, vodili su studenti Bruno Grebenar i Ana Gabrić.

Radionica je započela međusobnim predstavljanjem. Uslijedilo je upoznavanje grada Sarajeva kroz orijentaciju. Pomoću mape grada studenti prve godine prepoznavali su gdje je njihova ulica stanovanja i fakultet. Nakon ove aktivnosti, uslijedilo je predstavljanje lokacije čitaonice, biblioteke, restorana za studenti budžet, kafića, mjesta za rekreaciju, ambulante i dr.

Glavna aktivnost radionice bila je rad u parovima. Studenti su radili u četiri grupe. Prema dobivenom katalogu namirnica, trebali su osmisliti što jeftiniji doručak, ručak i večeru. Zatim su u obliku piramide, prema svome mišljenju, posložili namirnice od najzdravijih prema najštetnijim. Nakon izvršenog zadatka pokazana im je prava slika piramide s zdravim namirnicama koje su dobre za pamćenje i učenje.

Završna aktivnost bila je pisanje pisma o sebi, gdje su studenti trebali pisati o svojim ciljevima i onome što bi voljeli ostvariti. Pisma će pročitati prije trećeg bloka radionica kako bi vidjeli što su do sada osvarili.

Vjerujemo da je ovo bila izuzetno korisna i zabavna radionica, te da je studentima izuzetno olakšan početak studija. Kako bi im prva akadamska godina bila što kvalitetnija i kako ne bi propustili niti jedan detalj onoga što treba znati svaki student brucoš, za njih smo pripremili još dva bloka radionica koje će se održati kroz 12 mj. 2017. i 7 mj. 2018. godine.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.