DEVETNAESTI HUMANITARNI TURNIR „KRUH SV.ANTE“ U ŠVICARSKOJ

Objavljeno: 23.02.2018.

OBERGLATT – Turnir „Kruh sv. Ante“ sa sjećanjem na njegovog, prerano preminulog pokretača i prvog predsjednika Kraljeve Sutjeske Blaška Šarića počeo je u ranim jutarnjim satima 17. veljače 2018., finalne utakmice odigrane su u poslijepodnevnim satima.  Nakon što su odigrane grupne utakmice, u 16.00 sati održano je misno slavlje koje je predvodio fra Stipe Karajica, voditelj podružnice „Kruh sv. Ante“ iz Zagreba.

Pozdravio je nazočne i zahvalio organizatoru na organizaciji turnira, pozvao je na zajedničku molitvu za zdravlje, život, obitelji, domovinu i sve one koji su u neimaštini. U svojoj molitvi pomolio se za pokojnog Blaška koji je inicirao ovaj humanitarni turnir, dok je u propovijedi istaknuo ono najvrijednije: „Najveće vrijednosti u životu ne mogu se kupiti – ljubav, sreća, smješak, lijepa riječ, ruka pomirenja – ničim se to ne može platiti,“ naglasio je fra Stipe istaknuvši važnost ovakvih, sportskih susreta. „U ime „Kruha svetog Ante“ i fra Jose Oršolića zahvaljujem svima vama koji ste nastavili s onim što je Blaško započeo. Hvala i Hrvatskoj katoličkoj misiji Zürich koja podržava našu dobrotvornu ustanovu,“ rekao je u završnoj riječi fra Stipe, te podijelio blagoslov.

Nazočnima se kratko obratio i predsjednik podružnice „Kruh sv. Ante“ u Švicarskoj Dario Jonjić koji je uz zahvalu svima koji su dio ovog humanitarnog projekta rekao da iza ovog projekta stoji cijeli upravni odbor i mnogobrojni simpatizeri koji redovito dolaze na turnir.

Nakon što je odigrana finalna utakmica koja je iznjedrila ovogodišnjeg pobjednika – NK Lašvansku Dolinu, dodjeljene su zahvalnice svim sudionicima turnira i nagrade pobjednicima.

Najbolji golman kod aktivnih bio je na ovom turniru član NK Livna Zeko Pavo, najbolji igrač Srednje Bosne Mihael Živaljić, dok su nagrade kod seniora primili kao najbolji golman Dado Klarić, NK Bugojno i igrač NK Lašvanske Doline, Alen Rako.

Čestitkom fra Stipe najboljima i zahvalom organizatoru završio je službeni dio turnira. Ugodno druženje  nastavilo se razgovorima i pjesmom za što su ovu večer bili zaduženi Pavle Jurić i Klaus Markić.

Dario Jonjić u razgovoru za portal je naglasio da svi članovi Upravnog odbora ovu akciju podržavaju svojim aktivnim sudjelovanjem, bilo da je to igranje, pripremanje dvorane, roštiljanje ili na neki drugi način. „Ništa si ne poklanjamo, svi plaćamo i jelo i piće jer je sve to namjenjeno onima koji su u nevolji,“ kazao je između ostalog Jonjić. Sa zadovoljstvom je komentirao sve veće zanimanje hrvatskih udruga za ovaj humanitarni turnir i najavio u sljedećoj godini jubilarno obilježavanje -dvadeset humanitarnog djelovanja i organizaciju sljedećeg turnira.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.