ODRŽANE SISTEMSKE KONSTELACIJE U TZ „IZVOR“

Objavljeno: 16.05.2018.

U okviru trogodišnjeg projekta podrške mentalnom zdravlju ovisnika u programu rehabilitacije i resocijalizacije u terapijskim zajednicama, za čiju implementaciju je sredstva obezbijedio naš dugogodišnji donator Mennonite Central Committee (MCC), u TZ „Izvor“ na Plehanu je od14.05. - 15. 05. 2018. održan posljednji od tri planirana dvodnevna seminara radioničarskog tipa „sistemske konstelacije“.

Seminar je, kao i do sada, vodio g. Horst Brömer, psiholog, psihoterapeut, supervizor, sistemski konstelator i trener iz Berlina. G. Brömer je umirovljeni i izvršni direktor Tannehof Berlin-Brandenburg e.V. (THBB) - mreže ustanova za rehabilitaciju ovisnika u Njemačkoj. Kao dugogodišnji prijatelj i suradnik TZ „Izvor“, prethodnih godina je u nekoliko navrata bio gost naše TZ i vodio radionice na kojima je terapijski postupak „sistemske konstelacije“ primjenjivao u radu s klijentima u rehabilitacijskom programu.

Pored djelatnika i klijenata TZ „Izvor”, na seminaru su sudjelovale kolege iz TZ Marijanovac, Zavoda za ovisnosti ZE-DO kantona, Općine Sokolac, TZ Kampus - Sarajevo, Fondacije Krila nade – Sarajevo, Zajednice Susret - Split, Centra za mentalno zdravlje i Metadontskog centra – Mostar, koji su svojim sudjelovanjem imali priliku ne samo obogatiti osobna znanja i vještine, već doprinijeti suradnji i razmjeni iskustava i znanja sa kolegama iz drugih terapijskih zajednica.

Sanja Konjicija, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.