72 SATA BEZ KOMPROMISA – DONACIJA HRANE ZA PUČKE KUHINJE

Objavljeno: 3.10.2018.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. (NCM) ove godine je po peti puta u periodu od 28.- 30. rujna realizirao projekt 72 sata bez kompromisa, međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost, ali i promociju volonterskog djelovanja.

Ovogodišnjoj volonterskoj akciji „72 sata bez kompromisa“ pridružio se veliki broj mladih volontera koji su svoje vrijeme darovali za dobrobit društvene zajednice.

Provodile su se razne volonterske akcije, a zahvaljujući jednoj takvoj akciji volonteri su prikupili hranu koju su potom darovali i HKO „Kruh sv. Ante“ za potrebe priprema obroka u pučkim kuhinjama.

Donacija sadrži: ulje (224 l); pasta, špagete (97 kg); brašno (119 kg); sol (170 kg);

šećer (14 kg); grah (30 kg); riža (4 kg); crveni luk.

Od srca smo zahvalni za ovu donaciju koja nam iznimno znači kako bi osobama u stanju socijalne potrebe mogli svaki dan osigurati topli obrok. Zahvalni smo i ponosni na mlade ljude koji bezkompromisno pomažu osobama u potrebi.

Inače, projekt „72 sata bez kompromisa“ se prvi put realizirao u Njemačkoj 1995. godine, kada je skupina mladih odlučila pronaći najbolji mogući način kako potaknuti vršnjake da volontiraju i beskompromisno stave sebe na raspolaganje drugima, posebno osobama koje se nalaze na marginama društva, siromašnima, potrebitima...

U Europi se projekt svake godine realizira u Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj te u Hrvatskoj.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.