OBILJEŽEN DAN DJETETA

Objavljeno: 21.11.2018.

Jedan od najljepših životnih perioda je djetinjstvo. To je period kada smo bezbrižni i kada kroz igru učimo znanja i vještine koje će nam pomoći da postanemo samostalni i odrasli ljudi.

Jučer, 20.11.2018. godine obilježili smo Međunarodni dan djeteta. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

U vrtiću „Framica“ u Busovači i igraonici „Framica“ u Bugojnu, koji djeluju pod pokroviteljstvom HKO „Kruh sv. Ante“, odgajateljice su s djecom obilježile međunarodni dan djeteta poučavajući ih o njihovim pravima koja su djeca svojim ručicama umjetnički ilustrirali i glazbeno izrazila kroz pjesmice koje su naučili za ovu prigodu.

Ovom prilikom „Kruh sv. Ante“ je za svu djecu u vrtiću i igraonici osigurao i podijelio školske setove, higijenske setove i igračke, a za one najmlađe osigurani su baby setovi.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.