KRUH SV. ANTE DONIRAO 2.000 ŠKOLSKIH PAKETIĆA I HIGIJENSKIH SETOVA

Objavljeno: 25.09.2018.

Na pragu nove školske godine HKO „Kruh sv. Ante“ pokrenuo je humanitarnu akciju za prikupljanje školskog pribora, torbi i knjiga u želji da omogući sretan polazak u školske klupe djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih obitelji.

Kupovina knjiga, školskog pribora i torbi, odjeće i obuće veliki je financijski izdatak za svakog roditelja. Željeli smo mališanima omogućiti da započnu novu školsku godinu ne razlikujući se od ostale djece.

Uspjeh humanitarne akcije zahvaljujemo našim dobročiniteljima, koji su nesebično i velikodušno darovali sve potrebno za školarce.

Od pristigle donacije školskog pribora, i zahvaljujući tvrtki Grafotisak, koja je uz ostali školski pribor, djeci osigurala i nove ruksake, napravili smo školske pakete za djecu iz socijalno ugroženih obitelji koje smo posjetili na njihovoj kućnoj adresi. Djeca nisu skrivala oduševljenje i svoju zahvalnost iskazali su širokim osmjesima i zagrljajima. Bilo je zaista divno vidjeti i osjetiti koliko malo je njima dovoljno za sreću.

Dan proveden s njima podsjetio nas je kao smo zaboravili radovati se sitnicama i cijeniti ono što imamo. Prizor koji nam je ostao u sjećanju bila je gesta dječaka koji je, otvorivši svoj školski paket, vidio da ima dvije patent olovke te je jednu odlučio darovati svome prijatelji rekavši: „Ni njegova mama njemu ne može kupiti“.

„Kruh sv. Ante“ je zahvaljujući donatorima Mennonite Central Committee-a (MCC) proširio akciju i obradovao još 2.000 mališana školskim setovima i higijenskim setovima u osnovnim školama u Fojnici, Varešu, Kraljevoj Sutjesci, Bugojnu, Gučoj Gori, Vitezu, Novom Travniku, Travniku i Žepču.

Od srca se zahvaljujemo Mennonite Central Committee-u (MCC), tvrtki Grafotisak i svim ostalim dobročiniteljima pojedincima, koji su nam se pridružili u humanitarnoj akciji i omogućili da djeci osiguramo sretan, bezbrižan i kvalitetan početak nove školske godine!

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.