AKCIJA ''BESPLATNO MJERENJE ŠEĆERA U KRVI ZA STUDENTE''

14.11.2019.

Danas, 14.11., obilježava se Svjetski dan dijabetesa. Ovu kampanju su 1991. godine pokrenuli Međunarodna dijabetička Federacija (International Diabetes Federation, IDF) i Svjetska zdravstvena organizacija kao odgovor na sve izraženiji, rastući problem šećerne bolesti (dijabetesa) i opterećenja koje ona predstavlja na pojedince, njihove bližnje i društvo u cjelini.

U prostorijama Franjevačkog međunarodnog studentskog centra, HKO ''Kruh sv. Ante'' uz podršku Lions kluba Olimpijski grad Sarajevo, organizirao je aktivnost besplatnog mjerenja šećera u krvi za studente.

Više o Lions klubu Olimpijski grad Sarajevo, kao i o samoj akciji pročitajte u njihovoj objavi za medije.

LIONS CLUBS INTERNATIONAL

LIONS ZONA UA 5811
BOSNA I HERCEGOVINA

LIONS KLUB SARAJEVO OLIMPIJSKI GRAD

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta. U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga 3 u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banja Luci.

Jedno od glavnih polja djelovanja Lionsa je borba protiv dijabetesa. Iz tog razloga se Lions klub Sarajevo Olimpijski grad odlučio na akciju mjerenja šećera u krvi studentima u saradnji sa HKO ''Kruh sv. Ante''. Cilj ove akcije je ukazati na veliki problem današnjice, dijabetes, kao i podići svijest o prevenciji pod sloganom: Jedite zdravo; Budite fizički aktivni; Smanjite nivo stresa; Ako sumnjate, provjerite!!!

Lionsi Bosne i Hercegovine u kontinuitetu djeluje oko 20 godina i služe svima kojima je pomoć potrebna. Svake godine doniraju Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Pored svakodnevnih humanitarnih aktivnosti, lionsi su opremili Biblioteku za slijepe u Sarajevu, dostavili vrijednu medicinsku opremu u 4 centra u Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru “Sumero” opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali neophodnu medicinsku opremu Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava.

Posljednja akcija Lionsa Sarajeva je nabavka kombi vozila sa medicinskom opremom za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u vrijednosti od skoro 90.000,00 KM. Bezbroj je humanitarnih akcija koje su Lionsi BiH organizovali tokom ovih 20 godina uspješnog djelovanja. Moto lionsa “Mi služimo” dovoljno govori o pristupu i angažovanju vrijednih članova ove svjetske humanitarne organizacije.

Sanja K., KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.