Akcije „Kruha svetog Ante“ u vremenu koronavirusa

Poštujući mjere zaštite Civilnog stožera Republike Hrvatske, vodstvo, dobročinitelji, članovi i volonteri karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ su nastavili sa svojim djelovanjem u izvanrednoj situaciji širenja zaraze koronavirusa, kao i ublažavanja posljedica nedavnog potresa u Zagrebu.

Članovi i 40 volontera svaki su dan dostupni i na raspolaganju korisnicima i svim građanima na broj 01 2001256 za podršku, razgovor i dostavu osnovnih živežnih i higijenskih potrepština na kućnu adresu. Zbog sigurnosti svih uključenih u ovakvo djelovanje u ovo izvanredno vrijeme do daljnjega je obustavljeno skupljanje i podjela odjeće, obuće i dječijih igračaka.

Zajedničkom suradnjom svih njih, tijekom ovog tjedna organizirana je po četvrti put od početka pandemije trodnevna akcija podjele osnovnih namirnica, voća i povrća za 297 obitelji, najugroženije korisnike „Kruha svetog Ante“, ali i za sve one koji su se putem telefona uredno prijavili za pomoć i koji nisu u mogućnosti ići u redovitu nabavku namirnica, starijima, bolesnima i nemoćnima.

Zahvaljujući dobročiniteljima, kako domaćim, tako i inozemnim na izdašnoj materijalnoj i novčanoj pomoći, preko „Kruha svetog Ante“ je do ovog trenutka, u doba pandemije koronavirusa i potresa u Zagrebu podijeljeno preko 50 tona pomoći u vrijednosti 265.000 Kn, za oko tri tisuće obitelji iz njihove evidencije. Dio od sveukupne pomoći je preko svećenika proslijeđen i za potrebite susjednih župa Zagrebačke nadbiskupije u Brestje, Sesvetska Sela, Vugrovec, Sveti Duh, Dubrava, Resnik, kao i župama u Bosni i Hercegovini u Kotor Varoš, Livno i Sarajevo.

Na kraju i ove uspješno provedene akcije fra Stipo Karajica, voditelj „Kruha svetog Ante“ u Hrvatskoj je zahvalio Bogu, dobročiniteljima, članovima, volonterima, Framašima i vanjskim suradnicima na izuzetno dobroj suradnji i obavljenom poslu, i koji svojim radom, spremnošću i strpljivošću uvelike olakšavaju život onima koji se svakodnevno bore za osnovne uvjete života. Zahvala pripada i svim našim korisnicima i primateljima pomoći, kako reče fra Stipo, koji nama, a i široj zajednici svojim postojanjem i dostojanstvom ne dopuštaju da se uspavamo ili uljuljamo u vlastitom dobru i miru. Puno puta smo bili odsječeni od svijeta, ali ovako nešto, nažalost ne pamti današnji naraštaj, zato i nismo dopustili da se, zbog cijele koronavirus situacije, ne dođe do čovjeka, pojedinca, obitelji ili skupina koji proživljavaju svoju patnju, bol, neimaštinu ili kakvu drugu životnu nevolju? Nismo, a i ne smijemo, zbog takvih dopustiti da nas strah od virusa zvanog COVID-19 cijepi od ljudske-kršćanske blizine i osjećaja dobrote i solidarnosti. Ovo je, nadam se bio samo jedan izazov, ali i primjer”, zaključio je fra Stipo.

Telefonski brojevi i profili Kruha svetog Ante, i župe Sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici su i dalje dostupni tijekom cijeloga dana, kao i franjevci koji su u suradnji s volonterima spremni pomoći u svakom trenutku.

Tko i dalje treba pomoć ili želi pomoći daljnje akcije Kd “Kruh svetog Ante” mogu se javiti putem telefona 01 2001256 ili novčano uplatiti na račun: IBAN HR96 23400091 110606403; SWIFT Code: PBZGHR2X, Privredna banka Zagreb.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.