DAN KRUHA SV. ANTE 2019.

Objavljeno: 24.05.2019.

DAN KRUHA SVETOG ANTE 2019. - Činimo dobro ZAJEDNO!“

Draga braćo i sestre, suradnici Kruha sv. Ante!

DAN KRUHA SVETOG ANTE, ove godine svečano slavimo u nedjelju 09. lipnja 2019.

Ova godina je proglašena Godinom misija-poslanja, kako bi se bolje shvatila i više vrednovala uloga misionarskog rada u samom životu Crkve kao i osobno poslanje jednih drugima i zajednici u kojoj živimo. Naime, za Crkvu su važne sve osobe, pa i one koje su tek začete. Život počinje od začeća. Naše promišljanje o poslanju i naša uloga u širenju Kraljevstva Božjega neće biti samo slovo na papiru, nego stvarno uključivanje u djelatnosti Kruha sv. Ante. Godina misija nas poziva da i mi svi ZAJEDNO činimo dobro. Ovu Misijsku godinu i mi trebamo obilježiti „posebice molitvom i dobrim djelima“!

Djelatnici smo jednog vinograda, jedne njive Gospodnje i navjestitelji Kraljevstva Božjega cijelome svijetu. To je dobro shvatio i razumio i sam sv. Anto. Svoje propovijedanje je usko povezivao s prikupljanjem hrane, kruha i drugih potrepština za siromašne. Tako je već u njegovo vrijeme nastao „Kruh sv. Ante“. Istina, službeno je proglašenje došlo tek početkom dvadesetog stoljeća. U našoj franjevačkoj provinciji „Bratovština sv. Ante“ je osnovana 1896., prije 123 godine.

Humanitarno-karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“ je nasljednik franjevačke djelatnosti koja se posebno nakon rata provodi u desetak projekata: pučke kuhinje, dječji vrtići, medicinska pomoć za stare i nemoćne, briga za mlade, studente, briga za ovisnike i sve koji su zahvaćeni ratnim sindromom, obnova stambenih jedinica i infrastrukture, itd.

Neodgovorno ponašanje društva i politike, dovelo nas je među najsiromašnije zemlje. Postali smo zajednica koja sve manje ima osjećaja za bolesne, stare i nemoćne, kao da oni ne pripadaju ovome svijetu. Nesuglasice, nemiri i neuvažavanje, kao i prezir života i obitelji kao temelja svakog društva postali su svakodnevna „normalna“ pojava.

Dragi prijatelji i ljudi dobre volje: „Pokrenimo se i Činimo dobro ZAJEDNO!“ kako bismo zaustavili uništavajuću trku za materijalnim i malo se više obratimo jedni drugima.“ Svi ćemo jednoga dana trebati nečiju pomoć. Zato je dobro da se već danas pogledamo u vlastito ogledalo, tj. ljude s kojima živimo i pružimo im ruku utjehe, ohrabrenja, lijepu riječ i svoj mali prilog kao znak spremnosti da jedni drugima ponovno postanemo brat, sestra, prijatelj, otac i majka, kao jedna velika i skladna obitelj.

Kruh sv. Ante, sa svojim djelatnicima i suradnicima, svakodnevno skrbi za više tisuća najsiromašnijih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Budite i Vi dio naše kampanje ljudske dobrote i ljubavi!

I sam Gospodin, naš Isus Krist, će nam pokazati kako i na koji način možemo najbolje pomoći svojim bližnjima, braći i sestrama koji traže našu ispruženu ruku pomoći. Podijelimo svoja duhovna i materijalna dobra s ljudima u potrebi kako bi ih sačuvali za vječnost i svoju vjeru potvrdili djelima:

Činimo dobro ZAJEDNO!“

Neka nas u našem služenju, djelima milosrđa i ljubavi, brige za ljude u potrebi, prati i štiti zagovor naše nebeske Majke Blažene Djevice Marije, svetog Franje i svetog Ante, zaštitnika siromaha.

U ime svih djelatnika i korisnika, najsrdačnije Vas pozdravljam i iskreno zahvaljujem na pomoći!
Mir i dobro!

Svoje darove još uvijek možete uplatiti na brojeve računa:

Uplate iz BiH: UniCredit Bank d.d. 3383202267235329 (za uplate iz BiH)
Uplate iz inozemstva: UniCredit Bank d.d.
IBAN: BA39 3383 2048 9299 3804 SWIFT: UNCRBA22
Paypal račun:https://www.paypal.me/kruhsvetogante

Svrha uplate: „Za Dan KSA

Fra Joso Oršolić, ravnatelj KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.