Donacija školskog pribora za 270 vareških osnovaca

Objavljeno: 19.09.2018.

Jučer, 18.09.2018. godine fra Joso Oršolić, ravnatelj HKO "Kruh sv. Ante" i djelatnica Vanja Čerenić, posjetili su osnovnu školu "Vareš" u Varešu s ciljem uručenja donacije školskog pribora i higijenskih paketića.

Prilikom posjeta učenicima od I. do 5. razreda fra Joso ih je upoznao s radom i djelovanjem "Kruha sv. Ante i na duhovit i njihovom uzrastu primjeren način približio značaj pomaganja jednih drugima.

Donacijom je obuhvaćeno svih 270 učenika OŠ Vareš, kako onih u matičnoj školi, tako i učenici u područnim školama na Pržićima, Pogari, Oćeviji, Ligatićima, Dragovićima i Vijaci.

U razgovoru s direktorom Osnovne škole Vareš Murisom Parićem i njegovom pomoćnicom Ilijanom Vidović, fra Joso se upoznao s pojedinostima vezanim za samu školu i odvijanje nastavnog procesa, brojčanom stanju učenika, stanju u područnim školama itd.

Rukovodstvo OŠ Vareš zahvalilo je HKO “Kruh sv. Ante” i fra Josi Oršoliću na posjetu i donaciji za učenike i istaknulo kako ovakve donacije predstavljaju značajan poticaj u radu i učenju, te u značajnoj mjeri učenicima daju kvalitetniji ambijent i uvjete za učenje i zdravo odrastanje.

Donaciju školskog pribora uspjeli smo ostvariti zahvaljujući našim dugogodišnjim donatorima iz Kanade Mennonite Central Committee (MCC-u). Ovim putem od srca se zahvaljujemo MCC-u i u ime ovih mališana koji su bili oduševljenim dobivenim poklonima.

Radio Bobovac Vareš/KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.