DONATORI KRUHA SV. ANTE POSJETILI PROJEKT „BUKOVICA“

Objavljeno: 03.07.2018.

Franjevačka inicijativa protiv siromaštva i nevolje
Vision:teilen

Kroz mjesec lipanj predstavnici dviju humanitarnih organizacija posjetile su okolicu Konjica i povratničko selo Bukovicu. To su Franjevačka inicijativa protiv siromaštva i nevolje Vision:teilen e.V. (hrvatski: vizija dijeliti) iz Njemačke te ustanova Franz Hilf, Franjevci za osobe u potrebi iz Austrije. Njih su u posjetu ovom kraju ugostili članovi Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante iz Sarajeva koja ondje trenutno provodi projekt obnove kuća. Uz pomoć navedenih dviju organizacija i karitativne organizacije Renovabis iz Njemačke planirano je obnoviti ukupno 8 u ratu porušenih kuća.

Gosti donatori toga su dana u filijalnoj crkvi u Bukovici, župe sv. Ante u Žitačama, slavili svetu misu. Potom su povratnici sela u podrumu filijalne crkve uz pjesmu ugostili svoje dobročinitelje.

Franz Hilf, Franjevci za osobe u potrebi iz Austrije

Ovom prilikom primatelji pomoći zahvalili su predstavnicima humanitarnih organizacija koje pomažu realizaciju projekta povratka u Bukovicu. „Sad je na nama samima da gradimo odnose – među sobom, među susjedima, pa i prema onima koji su u prošlosti činili pogreške prema nama. U suprotnom, svi ćemo strmoglavo u ponor zla. Tu nam nikakve donacije ne mogu pomoći”, poručili su povratnici.

Projekt Bukovica realizira se tako što se povratnicima donira građevinski materijal, dok primatelji pomoći uz vlastiti angažman i uz pomoć obitelji i susjeda materijalom izgrade kuću. Na taj su način u Bukovici u Neretvici već obnovljene 23 kuće.

Željko Tadić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.