GRAD SARAJEVO I OVE GODINE IZDVOJIO 6.000 KM ZA PUČKE KUHINJE “ KRUHA SV. ANTE“

Objavljeno: 11.06.2019.

Dana 31.05.2019. gradonačelnik Abdulah Skaka potpisao je s predstavnicima pučkih kuhinja ugovore o financijskoj podršci Grada Sarajeva ovim institucijama. Za rad Pučke kuhinje „Kruha sv. Ante“ ove godine Grad Sarajevo izdvojio je 6.000 KM.

Zahvalivši se na nesebičnom zalaganju, Skaka je istaknuo kako plemeniti rad Pučkih kuhinja čuva obraz šire društvene zajednice:

Vi korisnicima ne dijelite samo materijalno dobro, nego im pružate lijepu riječ i osjećaj da ipak nisu prepušteni sami sebi. Mada će uvijek biti ljudi u stanju socijalne potrebe, iskreno se nadamo da ćete u budućnosti imati sve manje posla. Grad Sarajevo će uvijek biti uz vas“, poručio je gradonačelnik.

Grad Sarajevo je za opremu, osiguranje hrane i druge potrebe u ovoj godini pomogao javnim kuhinjama: Crvenog križa KS, Udruženja humanitarne organizacije „Merhamet“-Muslimansko dobrotvorno društvo, Udruženja Narodna kuhinja Stari Grad, Udruženja humanitarno-karitativne organizacije „Kruh svetog Ante“, Udruženja humanitarno-pastoralne organizacije „Caritas Vrhbosanske nadbiskupije“ i Srpskog humanitarnog udruženja „Dobrotvor”.

Od srca se zahvaljujemo Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Skakom na podršci koju nam pružaju u radu Pučke kuhinje i brige za potrebite.

Vanja Č., O., Kruh sv. Ante

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.