OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV SIROMAŠTVA

Objavljeno: 17.10.2018.

Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine službeno je proglasila 17. listopad Svjetskim danom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Cilj obilježavanja tog dana je promocija svijesti o potrebi iskorjenjivanja siromaštva i bijede u svijetu, ali i o ozbiljnim razmjerama socijalne isključenosti koja utječe na siromaštvo.

Siromaštvo, koje se definira kao nedostatak osnovnih uvjeta za život i osnovne ljudske potrebe, poput hrane, pića i doma, globalan je i trajan problem današnjice. Broj siromašnih se u svijetu ne smanjuje usprkos poboljšanju na pojedinim područjima životnog standarda.

Kao i uvijek tako i na današnji dan borbe protiv siromaštva, „Kruh sv. Ante“ je pokušao na simboličan način svim svojim korisnicima pučke kuhinje dati na znanje da postoji netko tko brine za njih i svo svoje djelovanje usmjerava u tome pravcu.

Uz obrok koji svakodnevno pripremamo svojim korisnicima, danas smo uz pomoć Mennonite Central Committee-a (MCC), naših dugogodišnjih donatora, svojim korisnicima osigurali po jednu deku na poklon. Zahvaljujući firmi Podravka korisnici su dobili i pakovanje Grissini pizza štapića. Za korisnike naše kuhinje u Varešu smo uz pomoć firme MPM osigurali i 90 pakovanja štrudle i 90 krofni.

Ovim putem zahvaljujemo firmama MPM i Podravka koje su se odazvale na naš poziv na dobročinstvo i zajednički s nama upotpunile topli obrok korisnika pučke kuhinje.

Na ovaj način smo zajednički obuhvatili naše korisnike i ovaj dan za njih zasigurno učinili ljepšim i radosnijim.

U svijetu se samo jedan dan obilježava kao dan siromaštva. Međutim naša misija je da se svakodnevno brinemo i borimo za sve one koji su u stanju potrebe i ovim putem vas pozivamo da budete slobodni svaki dan se sjetiti onih kojima je pomoć drugih potrebna i da učinite neko dobro djelo.

KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.