MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE ISKUSTVA

Objavljeno: 22.01.2018.

Na poziv Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo HKO „Kruh sv. Ante“ sudjelovala je u međunarodnom projektu razmjene iskustava praktičara iz oblasti socijalnog i omladinskog rada. Na ovome projektu Organizaciju je predstavlja Sandra Zaimović, voditeljica socijalnih projekta koja svakodnevno radi sa socijalno ugroženim mladim osobama i obiteljima.

Riječ je o trilateralnom susretu podržanom od strane Francusko-njemačkog ureda (OFAJ) koji se sastoji od tri susreta na kojima je sudjelovalo 10 praktičara iz institucija socijalne zaštite i nevladinih organizacija iz Sarajeva, Berlina i Marseja. Tijekom susreta, sudionici su razmjenjivali iskustva o metodama rada s djecom, mladima i obiteljima kao i idejama o razvoju potencijalnih zajedničkih projekta.

Prvi susret sudionika održan je u Sarajevu tijekom listopada 2017., godine kada je HKO „Kruh sv. Ante“ imao priliku ugostiti sudionike i upoznati ih sa svojim radom i djelovanjem. Drugi susret održan je tijekom mjeseca srpnja 2018. godine u Marseju u Francuskoj. Zadnji susret održan je u listopadu 2018. godine u Berlinu.
Budući da se radilo o posljednjem međunarodnom edukativnom susretu, više se značaja dalo mogućnosti umrežavanja i razvijanju zajedničkih projektnih ideja u budućem radu. Shodno tome, HKO „Kruh sv. Ante“ će po planiranim aktivnostima sudjelovati u budućem projektu Francusko- njemačkog ureda(OFAJ), ali ovaj put u projektu koji će obuhvatiti mlade osobe, starosne dobi od 18-22 godine, koje dolaze iz lošijih socijalnih i situacija. Cilj projekta da mlade osobe dobiju priliku upoznati se s mladima iz drugih kultura, razmijeniti svoje životne priče i kroz radno- edukativni dio dobiti konkretnu psiho - socijalnu podršku za dalji, neki uspješniji i sretniji život.

Ovim putem se zahvaljujemo Asocijaciji socijalnih radnika KS, što je prepoznala naš rad i pozivom naše organizacije na sudjelovanje u ovom projektu doprinijela unapređenju znanja i vještina stručnog rada u našoj organizaciji, a time i poboljšanju kvalitete naše brige za one kojima je ona najpotrebnija.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.