POTPORA ZA 36 STIPENDISTA FONDA KAP DOBROTE

Objavljeno: 23.11.2018.

HKO „Kruh sv. Ante“ nastoji pomoći mladim osobama – studentima i studenticama prvenstveno u njihovom školovanju. U Franjevačkom studentskom domu pružamo im smještaj za vrijeme školovanja uz dobre uvjete za rad, učenje i izobrazbu. Putem Fonda „Kap dobrote“ stipendiramo studente, u skladu s mogućnostima pružamo financijsku potporu za mlade. Također, pružamo im priliku za obavljanjem društveno korisnog rada putem volontiranja u našoj Organizaciji ili u nekoj od partnerskih organizacija.

Preko Fonda „Kap dobrote“ već duži niz godina stipendiramo studente koji redovito studiraju na sveučilištima u Bosni i Hercegovini. Osim konkretne financijske pomoći stipendisti imaju priliku proći kroz razne edukacije i radionice, te implementirati studentski projekt humanitarnog tipa. Tijekom stipendiranja mladi obavljaju mjesečno 15 sati volonterskog rada u radu s djecom, starijim osobama, te učestvovanju u raznim humanitarnim akcijama.

Za akademsku godinu 2018./2019. nastavili smo pružati potporu za 36 prošlogodišnjih stipendista. Potpisani su Ugovori i naše stipendiste uskoro očekuju mjesečne uplate, ali i prilike za volontiranje, osnaživanje i rad na sebi. Naši stipendisti su uzorni studenti bez obzira na etničku vjersku i nacionalnu opredjeljenost i dolaze sa svih područja BiH. Stipendija po jednom studentu iznosi 1.000 KM na godišnjem nivou. Podjela će se realizirati mjesečno u periodu listopad – srpanj.

Zahvaljujemo dobročiniteljima koji podržavaju naš rad s mladima:

  • Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske;

  • Župni ured – Župa Sv. Franjo Asiški, Dobrinja;

  • Franjevački medijski centar „Svjetlo riječi“;

  • Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo;

  • Misijski sekretarijat, Kloster Baldegg.

KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.