HRVATSKA VLADA FINANCIRALA POBOLJŠANJE UVJETA U FSD-u

Objavljeno: 28.11.2018.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske poboljšani su uvjeti stanovanja studenata u Franjevačkom studentskom domu u Sarajevu koji pruža smještaj za 110 studenata iz Bosne i Hercegovine.

Trudimo se studentima osigurati miran i bezbrižan boravak i ugodnu atmosferu za učenje. Kako bi im boravak bio što udobniji, ove godine smo, zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Hrvatske osigurali nove madrace za krevete u studentskim sobama, dva usisivača kako bi studenti mogli održavati prostor u kojemu borave, kao i dvije perilice za rublje i sušilicu čime je obnovljena studentska praonica rublja.

Budući da su studenti udaljeni od svojih domova, jako je bitno da se zdravo i dobro hrane. Stoga smo im omogućili besplatan topli obrok u našoj Pučkoj kuhinji. Kuhinja i blagovaonica su vremenom dotrajale, te je bilo neophodno urediti interijer i poboljšati kvalitetu studentskih obroka. To smo također uspjeli od navedenih sredstava. Nabavljeni su novi stolovi i stolice za blagovaonu, kao i novi kazan za pripremu obroka.

U zadnjem dijelu realizacije projektnih aktivnosti kupljena je rashladna komora koja nam je potrebna za čuvanje prehrambenih proizvoda. Također, kupljena je i sprava za dubinsko čišćenje podova koja nam je bila neophodna za održavanje Studentskog doma.

Ovim putem od srca se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i financijskoj potpori Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u ime djelatnika HKO Kruha sv. Ante i naših studenata, koji sada borave u još udobnijem i ljepšem ozračju.

KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.