HUMANITARNA POMOĆ UOČI BLAGDANA

Objavljeno: 3.01.2019.

U duhu blagdana „Kruh sv. Ante“ je nastojao osigurati sredstva za one koji se nalaze u najvećoj potrebi kako bi im omogućio da dostojanstveno i sretno dočekaju blagdane.

Dana 13.12.2018. organizirana je podjela paketa za korisnike projekta Volontiranje 60+. Volonteri ovoga projekta nisu dopustili da ih loše vremenske prilike i nepristupačne ulice spriječe u svome plemenitom cilju da posjete starije, socijalno ugrožene osobe. Posjetili su ukupno 16 osoba i tom prilikom im dostavili pakete hrane i higijene, prekrivače i trakice za šećer za osobe kojima su potrebne.  Sreća, osmjeh i zahvalnost koju su pokazali korisnici prilikom podjele paketa je nešto što nama daje snagu da radimo još više i intenzivnije.

Druga podjela paketa organizirana je 18.12.2018. kada su djelatnici „Kruha sv. Ante“ posjetili 11 socijalno ugroženih obitelji u njihovom domu koji žive na području Sarajeva. Ovom prilikom svakoj obitelji/pojedincu darovali smo prehrambene pakete, prekrivače i higijenske setove. Starije osobe su se jako obradovale našem dolasku jer su imale priliku s nekim porazgovarati. Uz tešku životnu situaciju, usamljenost je ono što ih najviše rastužuje.

Na Badnjak, 24.12.2018. godine za sve korisnike pučkih kuhinja "Kruha sv. Ante", uz topli obrok, osigurali smo i kaladonte s četkicom za zube, te pakovanja krem namaza, riže, tjestenine i soli.

Također, preko Narodne kuhinje „Stari grad“, Kruh sv. Ante organizirao je podjelu deka i sapuna za ukupno 1200 osoba koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.
Civilnoj zaštiti Novo Sarajevo također je uručena donacija deka (412), baby setova (48), sapuna (375), i pasti za zube s četkicom (240).

Za Udruženje Menssana „Kruh sv. Ante“ osigurao je 35 paketa s higijenskim potrepštinama i dekicama za korisnike usluga u centrima za mentalno zdravlje (Stari grad, Novi Grad, Ilidža i Hadžići)

Nadamo se da je ova donacija, na kojoj se zahvaljujemo našim donatorima i vjernim dobročiniteljima Mennonite Central Committee (MCC), svima bila od značaja i koristi te da je barem malo uljepšala blagdanske dane našim korisnicima i unijela u njih radost i osjećaj sigurnosti da nisu sami i da ima netko tko se za njih brine i na njih misli.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.