I OVE GODINE ODRŽANA AKCIJA „MLADI PROTIV GLADI“

I OVE GODINE ODRŽANA AKCIJA „MLADI PROTIV GLADI“

Objavljeno: 05.04.2019.

Udruga katoličkih studenata „Emaus“ u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ već tradicionalno svake godine organizira humanitarnu akciju „Mladi protiv gladi“. Ovoj akciji svake godine pridruži se oko 30-ak studenata, među njima su i volonteri HKO „Kruha sv. Ante“, koji nesebično daruju svoje vrijeme kako bi animirali građane Sarajeva da pokažu svoju humanost i doniraju hranu za siromašne.

Akcija se svake godine provodi u korizmenom razdoblju, tj. u vremenu odricanja i priprave za Uskrs kako bi okupila studente i potakla ih da daju svoj doprinos čineći dobro djelo za potrebite. Ove godine akcija se provodila 29. i 30. ožujka ispred Mercatorovih poslovnica i u BBI Centru.

Iz Centra Ivan Pavao II. poručuju kako se ove godine skupilo znatno više hrane za potrebite u odnosu na prošlu godinu te kako su dirnuti dobrotom ljudi.

Prvi dan akcije prikupljene su osnovne namirnice od kojih su pripremljeni prehrambeni paketi za 30 socijalno ugroženih obitelji, a drugi dan sva prikupljena hrana dodjeljena je pučkim kuhinjama u Sarajevu, odnosno HKO „Kruhu sv. Ante“, SHU Dobrotvor, Merhamet te Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije.

U ime svih naših korisnika pučke kuhinje, zahvaljujemo se svim volonterima na izdvojenom vremenu, svim ljudima koji su dali svoj dar, djelatnicima i osoblju trgovačkih centara, od srca hvala svima za sudjelovanje u akciji i prikupljenoj hrani.

Vanja Čerenić, Kruh sv. Ante

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.