MLADI POMAŽU STARIJIMA - KAMPANJA MLADIH ZA POMOĆ STARIJIM OSOBAMA

MLADI POMAŽU STARIJIMA - KAMPANJA MLADIH ZA POMOĆ STARIJIM OSOBAMA

Objavljeno: 27.09.2018.

Kampanja „65+ razloga za život“ koju su pokrenuli mladi volonteri/ke „Kruha sv. Ante“ s željom da doprinesu poboljšanju kvalitete života socijalno ugroženih osoba treće životne dobi, uspješno je završena.

Mladi volonteri/ke kroz ovu kampanju uključili su i svoju lokalnu zajednicu i posjetili i pomogli starijim osobama u svojim gradovima. Sada s osmjehom na licu ubiru plodove svoga rada tijekom ove kampanje. Volonteri trenutno rade na podjeli prikupljenih sredstava starijim osobama koje su socijalno ugrožene, a žive u općinama odakle dolaze i volonteri: Busovača, Jajce, Kreševo, Novi Travnik, Sarajevo, Tuzla, Vareš, Visoko, Vitez i Zenica.

Kampanja je započela promocijom webstranice www.65plus.ba na kojoj smo objavljivali priče i video spotove starijih osoba, i sve to dijelili na našim profilima na društvenim mrežama. Pored toga, organizirano je i prikupljanje sredstava po župama uoči dana Kruha sv. Ante, kao i na blagdan sv. Ante koji se tradicionalno obilježava u samostanu na Bistriku – Sarajevo i u Busovači. Naše vrijedne volontere/ke mogli ste vidjeti i u Podmilačju na dan sv. Ivana Krstitelja gdje su isto promovirali i prikupljali sredstva za naš fond. Također, Gradsko Kazalište Mladih Vitez je poklonilo svoju izvedbu predstave Lude sedamdesete koja je održana u Zenici, u Jajcu, te u Sarajevu. Predstava je uspjela nasmijati publiku, ali i ukazati na stanje i potrebe starijih osoba u našoj okolini.

Vođeni željom da pomognu starijima, volonteri/ke su prisustvovali treningu i nekoliko radionica kako bi kreirali ovu kampanju, na kojima su stekli razna znanja i vještine koje mogu koristiti i u daljnjem životu.

Ivana Radić, volonterka KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.