NOVI RAVNATELJ HKO „KRUH SV. ANTE“

Objavljeno: 27.08.2019.

Nakon Kapitula Franjevačke provincije Bosne Srebrene koji je održan u svibnju ove godine, izabrana je nova, zapravo za novi trogodišnji mandat potvrđena dosadašnja Uprava Provincije koja će zajedno s fra Jozom Marinčićem, provincijalom Bosne Srebrene i fra Petrom Jelečom, vikarom Provincije upravljati provincijom kroz naredno trogodište.

Nakon glasovanja svih prisutnih kapitularaca izabrani su dosadašnji definitori Bosne Srebrene a to su: fra Zdravko Dadić, fra Vinko Sičaja, fra Janko Ćuro, fra Vili Radman, fra Nikica Vujica i fra Kristijan Montina.

Nakon Kapitula, novi Definitorij održao je sjednicu na kojoj je imenovan novi ravnatelj HKO „Kruh sv. Ante“, fra Petar Karajica. Dosadašnju ulogu ravnatelja „Kruha sv. Ante“ od 2012. godine obnašao je fra Joso Oršolić. Od ove godine fra Joso Oršolić bit će župnik u Župi sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici.

Fra Petar Karajica rođen je 1965. godine. Zaređen je za svečenika 29.06.1991. godine. Od tada je bio župni vikar u Župi Brajkovići (1991-1993), Zenici (1993-1994), i Vitezu (1994-1995), te župni i samostanski vikar u Manopoliju, Italija. U Bariju je pohađao postdiplomski studij ekumenske teologije. Od 1998 do 2009. godine bio je župnik u Kotor Varošu, a od 2009-2018. godine župnik u Dobrinji u Sarajevu gdje je u potpunosti sagradio crkvu i pastoralni centar. U Kotor Varošu je također obnovio tri župne crkve i kuće, i 15 grobljinskih kapela. Od mjeseca kolovoza 2019. godine fra Petar preuzima ulogu ravnatelja HKO „Kruh sv. Ante“.

Djelatnici HKOKruha sv. Antese ovim putem zahvaljuju fra Josi Oršolić na razumijevanju i uspješnom radu tijekom svih 7 godina, a fra Petru Karajici žele dobrodošlicu uz nadu da ćemo zajednički, u istoj pozitivnoj atmosferi, nastaviti pomagati potrebite u Bosni i Hercegovini.

Vanja Č., O. Kruh sv. Ante

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.