ODRŽANA HUMANITARNA PRODAJA SLIKA

U Sarajevu je, 04. prosinca 2019. godine, u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog centra, održana HUMANITARNA PRODAJA SLIKA, akademika fra Petra Perice Vidića.

Humanitarno - karitativna organizacija ''Kruh svetog Ante'' već duži niz godina nastoji iznaći sredstva za pomoć mladima u njihovom školovanju. Preko Fonda „Kap dobrote“, stipendiramo nadarene studente koji studiraju na Sveučilištima u Bosni i Hercegovini. Ove godine, u tome nam je pomogao i naš dobročinitelj fra Perica, koji je za ovu prigodu donirao 40 svojih umjetničkih slika, a sav prihod od prodaje namijenili smo za stipendiranje studenata, koji dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Pijanistkinja Sonja Radojković otvorila je ovu večer, a nakon toga je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene, pozdravio sve prisutne.

Nakon pozdravnih riječi provincijala, čuli smo zbor bogoslova Franjevačke teologije pod ravnanjem dirigenta fra Emanuela Josića.

Voditeljica Teona Nešović pročitala je dijelove iz biografije našega dobročinitelja, uz dobrodošlicu i zahvalu.

Fra Petar Perica Vidić osnovnu školu završio je u Sarajevu, a klasičnu gimanziju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziju u Visokom. Studij filozofije i teologije završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. U Beču je pohađao Akademiju likovnih umjetnosti. Predavao je likovnu umjetnost, a kasnije historiju umjetnosti na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. U franjevačkoj zajednici Bosne Srebrene, vršio je dužnosti odgojitelja mladih franjevaca. Član je Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Citirala je fra Pericu riječima: ,,Prodajem slike, novac podijelim. Meni treba za lijekove i novi materijal za slikanje. Hvala Bogu, još mogu raditi, činiti dobra djela i Bogu se moliti. I meni –

dosta“.

Na koncu večeri prisutnima se obratio i ravnatelj HKO ''Kruh svetog Ante'', fra Petar Karajica. Zahvalio se fra Perici na dobročinstvu, zahvalio gostima na dolasku i pozvao ih da sudjeluju u humanitarnoj akciji stipendiranja mladih.

Slike će biti izložene do narednog tjedna. Ukoliko neku želite kupti, to možete uraditi na sljedeće načine:

Uplate iz BiH: UniCredit Bank d.d. 3383202267236202
Uplate iz inozemstva: UniCredit Bank d.d.
IBAN: BA39 3383 2048 9299 3804 SWIFT: UNCRBA22

Paypal račun: https://www.paypal.me/kruhsvetogante
Svrha uplate: Stipendiranje studenata

Također, možete uplatiti i lično na adresi Zagrebačka 18., Franjevački studentski dom, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 sati. Ukoliko trebate više informacija, možete nam pisati na e-mail adresu mladi.ksa@gmail.com i kruhsvante@gmail.com i/ili pozvati na telefone 033 728 869 i 033 728 860.

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.