DOČEK SVETOGA NIKOLE

Objavljeno: 07.12.2018.

Jučer, 06.12.2018. godine na blagdan sv. Nikole, održana je priredba u multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studentskog Centra u Sarajevu za djecu iz socijalno ugroženih obitelji i obitelji korisnika pučkih kuhinja „Kruh sv. Ante”.

Na početku priredbe, sudionike je prigodnim govorom pozdravio ravnatelj „Kruha sv. Ante“ fra Joso Oršolić, nakon čega je uslijedio kratki igrokaz kojeg su vrijedno pripremali naši stipendisti volonteri kako bi uljepšali cijeli događaj. Igrokaz je bio na temu Uspavanog sv. Nikole, koji je ovu godinu odlučio prespavati i ne podijeliti paketiće mališanima smatrajući kako ove godine nije bilo dobre djece. No, anđeli su ga probudili i brzo uvjerili da ga djeca čekaju i da mora brzo početi s podjelom poklona. Salom je odjeknuo dječiji smijeh i pljesak te su svi s nestrpljenjem čekali podjelu poklona i da sjednu sv. Nikoli u krilo. Ovaj radosni događaj izvedbom prigodnih pjesama uveličao je bend Antonius.

Zahvaljujući velikom broju dobročinitelja koji su „široke ruke i toplog srca”svojim proizvodima i novčanim sredstvima podržali ovu akciju, 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji je dobilo svoj paketić. Na ovaj način podržali smo djecu iz pučkih kuhinja „Kruha sv. Ante“, Sigurne kuće - Fondacija lokalne demokracije i djecu iz SOS dječjeg sela i rizičnih obitelji koja su uključena u projekt Stariji brat starija sestra.

Sudjelovali smo i u pripremi paketića za oko 100 djece iz Župe sv. Franje Asiškog na Dobrinji, u Sarajevu i obradovali oko 20 djece u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, i djecu u Vrtiću Framica u Busovači i Igraonici „Framica“ u Bugojnu.

Zahvaljujući velikom broju dobročinitelja koji su „široke ruke i toplog srca”svojim proizvodima i novčanim sredstvima podržali ovu akciju, 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji je dobilo svoj paketić. Sudjelovali smo i u pripremi paketića za oko 100 djece iz Župe sv. Franje Asiškog na Dobrinji, u Sarajevu i obradovali oko 20 djece u JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, i djecu u vrtiću Framica u Busovači i igraonici „Framica“ u Bugojnu.

Mi, iz „Kruha sv. Ante“ presretni smo ishodom akcije i od srca smo zahvalni svim dobročiniteljima koji su svojim proizvodima obogatili paketiće za mališane, i svim volonterima/kama i stipendistima/kinjama, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Hvala Vam što ste bili dio ovog radosnog događaja!

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.