POSJETA SREDIŠNJEM DRŽAVNOM UREDU ZA HRVATE IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE

Objavljeno: 22.06.2018.

Dana 18.06.2018. ravnatelj „Kruha sv. Ante“ fra Joso Oršolić i djelatnici sastali su se u Zagrebu s zamjenicom državnog tajnika Ivanom Perkušić i savjetnicom s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni Hercegovini, Žanom Ćorić.

Glavni razlog posjete bio je iskazati zahvalnosti Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji već duže vrijeme pruža podršku provedbe projekta „Kruha sv. Ante“. To su projekti Kućna njega i Centar za fizikalnu terapiju“; Poboljšanje uvjeta stanovanja studenata u Franjevačkom studentskom domu i Rad s mladima.

Zahvaljujući sredstvima Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, bili smo u mogućnosti našim korisnicima osigurati potrebne lijekovi koji su im neophodni, a sami ih nisu u mogućnosti kupiti ni dobiti putem zdravstvene zaštite kao i potrebna dezinfekcijska sredstva.

Studentima smo pružili bolje uvjete stanovanja u Franjevačkom studentskom domu kroz kupovinu perilica i sušilice za rublje, usisivača, kupovinom novih madraca za krevete, novih stolova i stolica u prostorijama pučke kuhinje „Kruha sv. Ante“ u Sarajevskom naselju Kovačići u kojoj studenti imaju pravo na topli obrok.

Zahvaljujući podršci Državnog ureda, uspjevamo dati naš doprinos poboljšanju kvalitete života starijih i bolesnih, ali i mladih osoba koji također trebaju našu pomoć.

Od srca smo zahvalni za podršku i za svaki dar bez kojega ne bi bili u mogućnosti vršiti misiju svoga djelovanja.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.