PROSLAVA DANA „KRUHA SV. ANTE“ 2018.

Objavljeno: 22.06.2018.

Od mnogih će biti blagoslovljen onaj koji velikodušno daruje kruh“!

I ove je godine svečano proslavljena svetkovina svetog Ante, sveca cijeloga svijeta. Sveti Anto bio je zaštitnik siromašnih. Uvijek i svugdje se suprotstavljao nasilnicima i poticao ljude na dobrotu i pravednost. Način života kojim je živio, djela koja je činio i solidarnost prema siromašnima koju je prakticirao, nastoji njegovati i HKO „Kruh sv. Ante“ pomažući svakom čovjeku koji se nalazi u potrebi.

Povodom Dana „Kruha sv. Ante“, Organizacija je zajedno s mladim volonterima pokrenula kampanju za pomoć starim osobama pod nazivom 65+ razloga za život s ciljem da doprinesu poboljšanju kvaliteta života osoba treće životne dobi i pomognu onima koji su sami i koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. U sklopu kampanje volonteri „Kruha sv. Ante“ su prikupljali sredstva po župama koja su namjenjena za pomoć starijim osoba.

Kao i svake godine akcija prikupljanja sredstava odražala se i ispred crkve sv. Ante na Bistriku gdje se tradicionalno obilježava i slavi dan svetog Ante.

Također, Gradsko Kazalište Mladih Vitez je poklonilo svoju izvedbu predstave Lude sedamdesete koja je održana 30.5. u Zenici, 7.6. u Jajcu, te 29.6. u Sarajevu. Predstava, koja je također bila humnitarnog karaktera, priča o četiri starice u staračkom domu, i prati sve njihove zgode i nezgode koje se mogu desiti u jednom staračkom domu.

Pored kampanje 65+ razloga za život Organizacija je pokrenula niz akcija tijekom kojih je osobama u stanju socijalne potrebe podijeljeno 40 prehrambenih obiteljskih paketa, 40 obiteljski setova higijene, 35 prekrivača i 2 seta za bebe. Također, Civilnoj zaštiti Novo Sarajevo donirana je interventna pomoć od 100 obiteljskih setova higijene, 100 individualnih setova higijene, 100 setova za bebe, 100 pasti za zube i 200 prekrivača.

Kampanja 65+ razloga za život još uvijek traje, te svi dobročinitelji još uvijek mogu donirati sredstva na sljedeće račune u Intesa Sanpaolo banci u Sarajevu:

Uplate iz BiH: 1549995000405634

Uplate iz inozemstva:

IBAN: BA391549995000405634
SWIFT: UPBKBA22

Svoju pomoć možete uplatiti i putem PayPal računa:

paypal.me/kruhsvetogante

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.