SOCIJALNA RADNICA „KRUHA SV. ANTE“ NA RAZMJENI ISKUSTAVA SOCIJALNIH RADNIKA U FRANCUSKOJ

Objavljeno: 17.07.2018.

U razdoblju od 06. do 13. srpnja 2018. godine u Marseju, Francuska realiziran je susret i razmjena iskustava socijalnih radnika iz Njemačke, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Razmjenu iskustava je organizirao Centar za interkulturalnu saradnju - CISNO uz podršku Francusko-njemačkog ureda – OFAJ. Sastoji se od tri susreta na kojima učestvuje po 10 stručnjaka iz Sarajeva, Berlina i Marseja. Prvi susret održao se tijekom listopada 2017. u Sarajevu.

Na drugom susretu, u Francuskoj, iz Sarajeva su učestvovali članovi Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo zaposleni u javnim ustanovama i organizacijama iz oblasti socijalnog i omladinskog rada. Djelatnica „Kruha sv. Ante“ Sandra Zaimović, također je sudjelovala na ovoj edukaciji.

Bili su prisutni uposlenici i uposlenice JU Centra za socijalni rad, JU "Terapijske zajednice Kampus" KS, JU Odgojnog centra, organizacije "Wings of Hope", "Hope and Homes for Children" i HKO "Kruh sv. Ante".

Cilj susreta je razmjena iskustava dobrih praksi u radu s djecom, mladima i obiteljima kao i razmjena ideja o razvoju potencijalnih zajedničkih projekta. Slijedeći susret planiran je u Berlinu u listopadu 2018. godine.

Kao Organizacija, jako smo ponosni što naša djelatnica, Sandra Zaimović, sudjeluje na ovome projektu i vjerujemo da će učešće u projektu omogućiti razvoj zajedničkih projekta i uspješne suradnje u budućnosti. Razmjena iskustva rada u praksi zasigurno će doprinjeti i unaprijediti kvalitetu rada naše Organizacije.

Vanja Čerenić, KSA

DownloadSitemapLinkoviDoniraj

“Kruh sv. Ante” - humanitarno-karitativna organizacija Franjevačke provincije Bosne Srebrene.